Nogometne zanimljivosti

Nogometne zanimljivosti

Svjedoci smo svakodnevnih zanimljivih promjena na blještavom nebu nogometnih zvijezda i zvjezdica. 

Najveći europski klubovi sumirali su prošlu sezonu i, uglavnom nezadovoljni jer trofeja je malo, a klubova puno, krenuli u opremanje nogometne vojske za sljedeću sezonu. Kupuju se novi nogometni topovi i haubice, visoki obrambeni tornjevi, ali i brze jurilice te spretni i obučeni specijalci koji u trenu i bez problema mogu izbjeći i najpažljivije postavljene zamke. Već su se dogodili mnogi veliki transferi. Najzvučniji su svakako onaj Neymarov u Barcelonu, ili potencijalni Baleov u Real. No, niti u svijetu klupskih menadžera nije ništa manje zanimljivo. Već dugo se zna da ove godine Guardiola preuzima munchenskog diva (nedavno je to i službeno uradio), a nakon dugačkog povuci-potegni, veliki talijanski strateg Ancelotti uplovio je u madridsku luku koju je malo prije toga napustio prgavi portugalski genijalac Mourinho. U ovom kontekstu tužno je spominjati da je od ove sezone svijet čarobne buba-mare siromašniji za vjerojatno najvećeg menadžera svih vremena-Sir Alexa. 

Sve u svemu, u nogometnim vodama niti izvan sezone nije dosadno. Dapače. Još ako se madridski Real pojača kako su to njegovi čelnici zamislili (Bale), Barca učvrsti zadnju liniju, Monaco stvori mega-tim, skockaju se Chelsea i City, a ManU prilagodi novom menadžeru (ili menadžer njemu), uz već poslovično jak Bayern te nekoliko talijanskih super klubova, sa zadovoljstvom možemo zaključiti da nas i u sljedećoj sezoni čeka vrhunski spektakl. Spektakl uz sve veći i bogatiji vatromet zvijezda. Naravno da ovdje ne smijemo zaboraviti niti jake Ruse i Ukrajince koji će pažljivo vrebati zgodu da otkinu komadić bogatog kolača.

A kod nas je sumorno kao i obično. Jedan klub dominira, a ostalima često ne ostanu niti mrvice. Jadranski velikan, naš Hajduk, već godinama životari stalno upadajući iz lošeg u gore. Zato je ova vijest o Amerikancima koji bi u njega ulagali, u najmanju ruku zanimljiva. Živi bili pa vidjeli.

Odgovori

Skip to content