Okrugli stol o referendumu u srijedu, u Novnarskom domu

U srijedu 17. srpnja 2013. u 11 sati, održat će se okrugli stol na temu – REFERENDUM. Prenosimo poziv i informacije UDRUGE GROZD.

{jathumbnail off}Poštovani podupiratelji udruge Glas roditelja za djecu!

1. “Javna rasprava” o zdravstvenom odgoju je završila 12. srpnja. Stiglo je na našu adresu, pa tako znamo da i na adresu MZOS-a, izrazito veliki broj vaših ispunjenih obrazaca. Osim reakcija brojnih roditelja i stručnjaka, te užih i širih krugova obitelji i roditelja, tu su i zaključci brojnih vijeća roditelja u školama, organizacija i stručnih društava (primjerice organizacije “Cro Vita”, Hrvatske zajednice bračnih susreta i Hrvatskog katoličkog liječničkog društva).

Zahvaljujemo na vašim zaista kvalitetnim doprinosima ovoj borbi za kvalitetan odgoj naše djece. Jedan manji dio vaših reakcija, njih stotinjak, objavili smo na www.udruga-grozd.hr (pod “primjeri ispunjenih obrazaca”).

2. U sklopu “javne rasprave” Ministarstvo je organiziralo javne tribine u većim hrvatskim gradovima. Hvala svima vama koji ste sudjelovali i uključivali se s kvalitetnim i pripremljenim argumentima. Predavači su se uglavnom ponašali bahato i bez namjere da saslušaju, a kamoli uvaže izrečene primjedbe. Bilo je čak i vrijeđanja roditelja nazivajući ih u medijima “klerofašistima” i sl. Izvješća s tih tribina možete pročitati na www.zdravstveniodgoj.com.

Ova javna rasprava je očito bila samo da zadovolji formu (odnosno dio forme), te očekujemo da će program ostati na istoj “liniji”, bez mogućnosti izbora programa. Na jesen nas vjerojatno čekaju nove borbe i nove tužbe. Ipak, ovi doprinosi s kojima ste sudjelovali su važan korak i značajan pokazatelj kako “diše” veliki dio roditelja i građana u Hrvatskoj.

3. Pozivamo vas da se uključite u europsku građansku inicijativu “Jedan/jedna od nas” (“One of us”). Riječ je o inicijativi koja prikupljanjem milijun potpisa građana Europske unije ima za cilj u odgovarajuće propise EU (a time i hrvatske propise) unijeti odredbe o zabrani financiranja aktivnosti koje uništavaju ljudske embrije – nerođenu djecu ili pretpostavljaju njihovo uništavanje. Za popunjavanje podataka treba Vam 1 minuta. Inicijativu možete potpisati i više o njoj saznati na www.oneofus.eu/hr.

>>> JEDAN/JEDNA OD NAS – podržite inicijativu

4. Pozivamo Vas (pogotovo one koji su bliže Zagrebu) na Okrugli stol koji organizira Večernji list u vezi referenduma i inicijative „U ime obitelji“.

Okrugli stol će se održati u srijedu, 17.srpnja u 11h  u Novinarskom domu u Zagrebu:

Sudionici:

  •  Arsen Bauk, ministar uprave
  •  Sonja Juras, koordinatorica Kontre i Ženske mreže
  •  Marijana Petir, vanjska članica saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina
  •  Marko Jurčić, organizator Zagreb Pridea
  •  Ladislav Ilčić, udruga GROZD
  •  prof.dr. Robert Podolnjak, Pravni fakultet u Zagrebu
  •  dr. Željka Markić, predstavnica građanske inicijative U ime obitelji
  •  Gordan Bosanac, voditelj Centra za mirovne studije i jedan od pokretača udruge Iskorak i festivala Queer Zagreb
  •  Krešimir Planinić, odvjetnik građanske inicijative U ime obitelji

Udruga GROZD | croative

Odgovori

Skip to content