Strahota: Franciškovićeve muke ne prestaju

Skandalozno: Kako doznajemo Anica Biško zatvorska, psihijatrijska liječnica u istražnom zatvoru Remetinec u Zagrebu napisala je Franciškoviću dijagnozu paranoidne shizofrenije i to, kako neslužbeno doznajemo, zato što odbija jesti zatvorsku, GMO hranu i zato što čita Bibliju.

 

{jathumbnail off}U srijedu ujutro Natko Kovačević je dobio obećanu potvrdu za posjet Marku Franciškoviću u istražnom zatvoru Remetinec. Ostao je šokiran kada je tamo, od samog Franciškovića, ali i od njegova odvjetnika Ilije Franjića, dobio potvrdu kako je Marko Francišković u zatvoru dobio psihijatrijsku dijagnozu. Kako doznajemo, zatvorska psihijatrijska liječnica u zatvoru Remetinec, Anica Biško, napisala je Franciškoviću dijagnozu paranoidne shizofrenije. Razlog je, neslužbeno doznajemo, taj što Francisković odbija jesti zatvorsku GMO hranu i zato što čita Bibliju. Iako je sutra izvanraspravno sudbeno vijeće koje raspravlja o Franciškovićevu puštanju na slobodu, jer policijski izvještaj navodno nije utvrdio nikakve dokaze koji upućuju na kazneno dijelo prijetnje avataru ministra unutarnjih poslova Ranku Ostojiću na njegovom službenom facebook profilu, odvjetnik Franjić rekao je kako sumnja da će Francišković zbog ove dijagnoze biti pušten na slobodu. Ispričao je to u razgovoru za naš portal Natko Kovačević dodavši kako je svima jasno da Francišković neće samo tako iz zatvora, iako mu se kazneno djelo ne može dokazati. Kovačević poziva sve hrvatske ljude da ustanu protiv ove tiranije koja se provodi nad pojedincima kojima je jedini grijeh što znaju istinu i koji tu istinu o onima koji vode državu dijele s drugima.

– Moramo dići cijelu Hrvatsku na noge, ovo je nevjerojatno, u zemlji vjernika proglasiti nekog shizofrenikom zato što čita Sveto pismo – govori Kovačević, te dodaje da Hrvati moraju udružiti snage i izvući Franciškovića na slobodu jer on predstavlja u ovom trenutku svakog pojedinog čovjeka u Hrvatskoj čija se ljudska prava opasno krše. Jedno zatvorsko ispitivanje, jedna dijagnoza i čovjekova sudbina zauvijek može biti zapečaćena. Ovo je vrlo opasna igra u kojoj je očito da Francišković na slobodi zbog svog znanja i sposobnosti mora pod svaku cijenu biti maknut iz javnosti. Moramo napomenuti da je doktorica Biško uz dijagnozu, kako preko Kovačevića saznajemo, napisala da je Francišković iznadprosječno inteligentan, no zbog odbijanja GMO hrane i čitanja Biblije proglašen je paranoidnim shizofrenikom. Kao takav, Francišković je proglašen opasnim za okolinu i najvjerojatnije će nakon Remetinca biti preseljen psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Naime, Marko Francišković je akademski građanin Republike Hrvatske. On je autor Knjige koja broji preko 800 stranica – Hrvatska knjiga opstanka, koja je pohvaljena od brojnih hrvatskih intelektualaca. Isto tako autor je i brojnih tekstova te emisija poput Globalnog kaosa koju smo do sada svakog tjedna mogli pratiti na YouTube kanalu. Francišković nije nikakv terorist, luđak, niti opasni aktivist kako ga žele prikazati. On je vjernik, domoljub i intelektualac koji je našao rješenje za hrvatsku budućnost, a koja je detaljno opisana u njegovoj knjizi.

Jednom prilikom sam ga pitala boji li se da će se upravo to dogoditi, da ga pokušaju maknuti na razne, nehumane, a njima dobro poznate načine. Tada mi je odgovorio : – Ne bojim se jer kad me maknu, tek tada će moja riječ dobiti na važnosti, tek tada će istina doći do ljudi.

Udruga Pravednik na čelu s Natkom Kovačevićem iz petnih žila bori se za slobodu Franciškovića koji je već 25 dana zatvoren u istražnom zatvoru Remetinec zbog spomenute prepiske na facebooku i koja više niti ne postoji jer je spomenuti profil ministra izbrisan, a s njim i prepiska na kojoj se neozbiljna i apstraktna prijetnja u onom trenutku smatrala kaznenim djelom. No da bi se nešto smatralo prijetnjom mora se ustanoviti ozbiljnost prijetnje što u ovom slučaju nije bilo moguće.

Osnove za kazneno dijelo nema, a Francišković je po kratkom postupku zatvoren i tamo i dalje suočen s vrlo tajnim postupcima koji se obavljaju nad njim. Skoro mjesec dana trebalo je da netko vidi Franciškovića, izuzev njegovih umirovljenih i bolesnih roditelja i odvjetnika koji odbija svaku suradnju s medijima i ne izvještava niti roditelje niti Natka Kovačevića na vrijeme o postupcima koji se vrše nad njim. Primjerice, za tajno ispitivanje koje je nad Franciškovićem vršeno u utorak na Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu nije znao nitko, niti sam Francišković, niti odvjetnik koji je tek dva sata prije ispitivanja saznao točno vrijeme ispitivanja a samim time niti roditelji koji odvjetnika plaćaju. Isto tako informaciju o tome da je Franciškoviću uspostavljena psihijatrijska dijagnoza odvjetnik nije na vrijeme javio niti roditeljima niti Kovačeviću. Kovačeviću je usputno nešto spomenuo u ponedjeljak kada su se slučajno sreli na hodniku Županijskog suda u Zagrebu, no ni tada nije rekao sve točne informacije. Kao da je informacija da će Franciškovića proglasiti ludim nešto što nije vrijedno spomena. Zaprepašteni roditelji o dijagnozi su saznali preko Kovačevića, a ne preko odvjetnika. Je li odvjetnik stvarno ništa ne zna ili namjerno prešućuje, nije poznato. Vrijeme će pokazati ima li Francišković uopće odvjetnika koji je na njegovoj strani, a ne na strani tužiteljstva. Jer čini se kao da cijeli mjesec uskraćuje informacije što nije dobro za nikoga posebno za Franciškovića koji iz zatvora mora dokazivati svoju nevinost za djelo koje zapravo niti ne postoji.

 

Lažna Facebook grupa

Cijela situacija postaje još više sumnjiva jer se u ovih mjesec dana od početka ovog slučaja sve svodi na to da se marginalizira Franciškovićeva riječ i djelo. Na facebooku se nakon uhićenja Franciškovića digla cijela vojska ljudi, prijatelja i podržavatelja njegova djela. Isto tako uočena je i lažna facebook stranica za podršku Franciškoviću pod nazivom – OSLOBODITE MARKA FRANCIŠKOVIĆA – I TO, ODMAH” na kojoj se suprotno nazivu grupe vrijeđaju Franciškovićeva djela, vjera i njegovi prijatelji.

– Administrator te stranice I.J. nije nitko koga Francišković poznaje – upozorava Kovačević te dodaje kako je nekome jako stalo da se uzdrmaju uvjerenja onih koji Franciškovića cijene upravo zbog istine , pravde, vjere i dosljednosti koja se na toj stranici pokušava obezvrijediti. Kovačević sumnja kako je i lažna grupa na facebooku nametnuta od strane onih koji su si zacrtali maknuti Franciškovića iz javnosti od straha da bi istina koju zna i promovira mogla daleko stići.

Teško je zamisliti da se već sutra svi mi možemo probuditi u Vrapču nakljukani tabletama i obeshrabreni samo zato što smo primjerice spominjali Boga, čitali Bibliju, sanjali ili prozivali vladajuće koje biramo i plaćamo upravo mi. Vladajuće koji su zapravo javni službenici i koji su u demokraciji dužni služiti narodu, a ne ovakvim sramotnim postupcima ići protiv njega.

Franciškovićev slučaj dokaz je da se to događa upravo sada i ovdje i da – ako se ne probudimo istog trena i ne učinimo nešto za čovjeka i za pravdu – dopuštamo da se prema ljudima Republike Hrvatske ponašaju kao prema stoci. Jer stoka nema nikakva prava kad joj se treba oduzeti život. Ako uspiju u svome naumu i zatvore Franciškovića u Vrapče, njemu je život zauvijek upropašten jer će nositi pečat bolesnika iako to nije. Naprotiv, on je samo žrtva sistema koji pod maskom demokracije podsjeća na totalitarizam u najbrutalnijem smislu.

Autor: Z. K./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content