Državni neprijatelj br. 1

Aktivisti iz Građanske akcije u Poreču izvjesili uvredljive transparente protiv Thompsona, a časte hrvatskog pjevača pridjevima poput ‘klerofašist’ i ‘ksenofob’. Pozivaju ga da plati porez, iako je jedan dnevni list priznao da je iznosio neistine povodom Thompsonovg navodnog poreznog duga.

 

{jathumbnail off}I dalje pojedini aktivisti okupljeni u udrugu naziva Građanska akcija ne žele vidjeti ni čuti Marka Perkovića Thompsona u Istri. No, nisu dizali glas kad im je u Puli nastupao Momčilo Bajagić Bajaga i to na Uskrs 2011. Isti onaj Bajaga koji je u Kninu nastupao pred ostrašćenom publikom za vrijeme tzv. Republike Srpske Krajine i podizao moral srpskim pobunjenicima. Još nešto, taj isti Bajaga govorio je početkom 90-ih kako se u Hrvatskoj pišu pjesme po narudžbi jer su ga smetale domoljubne pjesme hrvatskih glazbenika. Dakle, Bajaga svakako i uvijek, a M. P. Thompson nikako i nikada.

Iako je jedan dnevni list priznao da je iznosio neistine o Thompsonovom navodnom poreznom dugu, to nije zasmetalo ‘aktivistima’ u Istri da u Poreču povodom najavljenoga Thompsonova koncerta izvjese uvredljiv i omalovažavajući transparent na kojemu piše, pazite sad: ‘Plati porez, šupku!’. Stigli su i priopćiti javnosti kako je Thompsonov najavljeni koncert u porečkoj dvorani ‘reanimacija desničarskih, fašističkih, ksenofobnih intencija’ te poručuju Thompsonu da nikad neće biti dobrodošao u Istri i Poreču.

Ispada na kraju da najpopularniji hrvatski pjevač može nastupati po svim demokratskim zemljama u svijetu, od Australije do SAD-a, no kad je riječ o porečkoj dvorani, e tu je problem. Pitamo se, zašto uvijek problem oko Thompsonovih koncerata u Istri? Zaista je sramotno da jedan Bajaga bez problema nastupa u Puli (usprkos protivljenju braniteljskih udruga koje vrlo dobro poznaju Bajagine putešestvije po ‘vekovnoj srpskoj Krajini’), a Thompson koji puni koncerte u svim gradovima u kojima žive Hrvati diljem domovine i svijeta ima toliko ‘neprijatelja’ u Istri.

Znaju iz Građanske inicijative da je Thompson ‘odbio besplatno nastupati za hrvatske branitelje’ pa je, uz navedeni ‘antifašizam’, i to jedan od razloga zašto po njihovu mišljenju Thompson ne bi smio pjevati u Poreču. Jadno da ne može biti jadnije. Trebaju samo pitati hrvatske branitelje, a na koje se tako rado ‘aktivisti’ pozivaju pa da im ljudi kažu koliko cijene Thompsona i koliko im njegove pjesme znače. Bit će hrvatskih branitelja i na Thompsonovom koncertu u Poreču pa ih mogu i tamo zamoliti za komentar.

Autor: D. G./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content