Vec 20.000 ljudi stalo iza novinarke Krišto; Nepomireni: Isprika HRT-a je neprikladna

Zbog teme o zdravstvenom odgoju u emisiji, HRT je novinarki najavio ‘oštre sankcije’, no građanska inicijativa podsjeća na slobodu govora, tiska i drugih sredstava priopćavanja.

Iz građanske inicijative ‘Nepomireni’ reagirali su na ispriku Hrvatske radio-televizije zbog emisije ‘Slika Hrvatske’, to jest, voditeljice Karoline Vidović Krišto za koju HRT tvrdi kako je ‘narušila pravila struke i zloupotrijebila položaj’.

HRT se ogradio od stavova iznesenih u emisiji Slike Hrvatske, i objavio da Krišto čekaju ‘oštre sankcije’. Tema emisije je bila ‘Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?’, a emitirana je u subotu navečer.

– Smatramo kako je isprika u potpunosti nepotrebna i neprikladna, jer insinuira da je novinarka bila neprofesionalna i tendenciozna. Iznošenje svih potencijalno relevantnih informacija u vezi s temom zdravstvenog odgoja, pa tako i emitiranog dokumentarca, mora biti tekovina koju bi jedna javna televizija trebala njegovati. U cijeloj emisiji, voditeljica nije niti u jednom trenutku pozivala na mržnju ili netoleranciju, već je argumentirano prikazala drugu stranu priče koju se ne može vidjeti u medijima, a važna je za javnu raspravu – piše u otvorenom pismu građanske inicijative.

>>> Dr. Alfred Kinsey bio je duhovno poremećen čovjek koji je svoje boleštine uspio proglasiti normalnima

‘Nepomireni’ podsjećaju na članak 38. Ustava RH koji jasno definira ‘slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa’, ‘zabranu cenzure i slobodu izvještavanja i pristupa informaciji’. Reakciju HRT-a smatraju ‘potpuno nedemokratskom’, traži se ‘obustava sankcija’, ispriku i ‘provođenje istrage o odluci na štetu gospođe Vidović Krišto’.

Zar je stvarno „Bozanić ukrao Božić“? Papa o rodnoj ideologiji za Božić 2012.

Facebook odjeknuo podrškom

Pristaše novinarke Karoline Vidović Krišto su u velikom broju nahrupile na Facebook stranicu kojom se izražava podrška njenoj emisiji Slika Hrvatske. Njih više od 20.000 učlanilo se u ‘Grupu potpore novinarki Karolini Vidović Krišto’. Grupu je osnovao Krešimir Miletić u nedjelju, 30. prosinca.

– Dajemo potporu novinarki HRT-a i urednici i voditeljici emisije Slika Hrvatske Karolini Vidović Krišto jer se usudila objaviti istinu o pozadini uvođenja zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj, razotkriti javno ulogu pedofila dr. Alfreda Kinseyja i suradnju s nacistima, pedofilima, silovateljima i prostitutkama u izradi tzv. znanstvenih istraživanja na kojima je utemeljena filozofija rodne ideologije – piše u opisu Facebook grupe.

Poruke podrške su mnogobrojne, pa tako jedan od članova grupe piše da je ‘Karolina zaslužila potporu svih nas i to ne samo za ovaj prilog. Na HRT-u je kroz svoje razne priloge i emisije zastupala hrvatskog malog čovjeka, prikazivala dijasporu i život izvan domovine te ukazivala na nepravde i krive političke poteze, zbog toga je sada od boljševika na HRT-u i napadnuta.’

Jedna korisnica je također napisala:

– Karolina, Vi ste pokazali pravu hrabrost. To je hrvatska žena! Govoriti istinu trebalo bi biti normalna stvar, ali danas je za reći istinu potrebna hrabrost. Mi smo uz tebe, a mi smo velika većina naroda – napisala je jedna korisnica Facebooka.

>>> Ministru Jovanoviću želimo pokloniti knjigu: ‘Što je žena bez brkova i muškarac bez vagine’!

Autor: dnevno.hr/Nepomireni| benedikt Photo: Pixsell

Odgovori

Skip to content