FOTO: Sretna Nova godina! Evo kako su je Hrvati dočekali

Otkucaj sata u ponoć značio je vrhunac cjelonoćnog veselja diljem Lijepe naše. Evo kako su stanovnici Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita, Dubrovnika, Varaždina, Koprivnice, Bjelovara, Zadra i drugih gradova dočekali Novu godinu.

{jathumbnail off}Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su 2013. uz koncerte na otvorenome na četiri mjesta – na Trgu bana Jelačića, na Britanskome trgu, na Zrinjevcu i u Tomićevoj ulici kod uspinjače.

Na prepunom Trgu bana Jelačića građane su zabavljali Zagrebački dečki, Kraljevi ulice, Kvartet Gubec i Đani Stipaničev. Građane je u Novu godinu uvelo Prljavo kazalište, koje je nastavilo svirati i nakon vatrometa i čestitke gradonačelnika Bandića.

U Novu godinu Zagrepčane je na Britanskome trgu uvelo Hladno pivo, a u Tomićevoj ulici kod uspinjače Nina Badrić. Na Zrinjevcu je građane zabavljala grupa Zocioni, koja je izvodila evergreene 60-ih i 70-ih godina

Osječane koji su se počeli okupljati oko 22 sata zabavljali su domaći estradni umjetnici, Tamburaški sastav Lyra i Igor Delač. Tradicionalno su se dijelili topli napitci, čaj i kuhano vino.

Novu 2013. na riječkoj glavnoj šetnici, uz glazbu i ples, dočekale su tisuće građana, a početak nove godine tradicionalno je obilježen i velikim vatrometom.

Program svečanog dočeka na otvorenom počeo je na pozornici na Korzu, uz Trg 128. brigade Hrvatske vojske, nastupom Mandrila i ponovno okupljenih Denis&Denis, a oko 1 sat zasvirao je Psihomodo pop.

Brojni Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali Novu godinu na jednoj od najljepših pozornica – Stradunu. Zabavljali su ih klapa Intrade, grupa DaRiva, te Novi fosili koji su okupljene uveli u 2013. godinu. Točno u ponoć uslijedio je vatromet i novogodišnji valcer.

Splićani i njihovi gosti, uz spektakularni vatromet, dobru glazbu i zabavu, dočekali su Novu godinu na Rivi uz TBF, Zlatka Pejakovića i klapu Rišpet, a u obližnjoj Podstrani je 400 plesača plesalo salsu. Petnaest minuta nakon ponoći u Galeriji Fotokluba ‘Split’ u Marmontovoj ulici već je tradicionalno otvorena izložba fotografija.
dnevno | HINA | benedikt

Odgovori

Skip to content