Hrvatska je izborila SP zato što HNS još nije pod kontrolom Partije

Jedini hrvatski uspjeh na globalnom planu u ovoj godini je izboreno sudjelovanje na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a to je izboreno samo zato jer je izmaklo kontroli Partije.

{jathumbnail off}Fifa je podlegla pritiscima i drastično kaznila Hrvatsku, Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, HNS i Hrvate u cjelini. Čijim pritiscima? Pritiscima odnarođene manjine u Hrvatskoj, koja hoda s povećalom tražeći zmijske glave ustaštva. Ta je manjina teško podnijela činjenicu da će opljačkana, osiromašena, umjetno ustašizirana i tzv. antifašistička Hrvatska igrati na svjetskoj nogometnoj pozornici na kojoj nema Srbije.

Fifa je popušila Partijsku priču

Joe Šimunić je uspostavio komunikaciju s navijačima, koja je tijekom mandata selektora Igora Štimca pala na najniže grane. Uspostavio je komunikaciju starohrvatskim pozdravom opjevanim u znamenitoj nam operi uperenoj protiv najezde Turaka, a kojega odnarođena manjina lažno interpretira kao fašistički. Možda i ne lažno, jer oni doista misle da su Hrvati fašisti od stoljeća sedmog. A zašto tako misle? Zato jer u tom čušpajzu oni su jedini ispravni i jedini kvalificirani vladati nad fašističkom ruljom. Fifa je priču popušila, a to znači da su popušili i Hrvati.

A što misli diskvalificirana većina? Svjetsko je prvenstvo, dakle, počelo nešportskom eliminacijom središnjega, pouzdanoga, braniča Hrvatske nogometne reprezentacije. Ogorčeni smo, zajedno s izbornikom Nikom Kovačem i svim reprezentativcima. Suosjećamo sa Šimunićem.

Joe je spreman i zato ne će igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Fifa nije obrazložila koga je Šimunić „diskriminirao”. Turke? Joe bi i nespreman mogao ići na Prvenstvo da je navijačima poručio: Smrt fašizmu sloboda narodu. Ili da je samo držao jezik za zubima, ma koliko bio spreman. Novi hrvatski pravopis u tom pogledu mora doživjeti korekciju: Ne smije se više pisati ništa što je spremno za bilo što hrvatsko, a što je istodobno Partiji mrsko i Hrvatima tradicija. Iduće godine, zbog Fife, IHJJ treba sastaviti novi pravopis.

Umjesto Šimunića zaigrat će Jovanović

U (oprostite na velikom prvom slovu) dresu s brojem 3 ubuduće zaigrat će esdepeov branič i napadač (taktički spreman za igru – oštro i bez veze) Željko Jovanović, već je odlučeno u netransparentnom središtu moći Banskih dvora. Fifa, provjereno je, ne će imati ništa protiv ove zamjene spremnoga Joa za nespremnoga Jovanovića. Jovanović će dobiti i zamjenu, jer misli se na sve pa i na eventualne ozljede. Stoga će na klupi čekati svoju prigodu talentirani Zoran Stevanović, onaj koji se proglasio nacionalnim arbitrom za sve i svašta uokolo nogometnih terena. Svjetska klasa, ali Jovanović je korisniji jer može igrati i napad i obranu.

Jedini hrvatski uspjeh na globalnom planu u ovoj godini je izboreno sudjelovanje na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a to je izboreno samo zato jer je izmaklo kontroli Partije. No, to samo po sebi ne bi bio krimen, već je magnum krimen činjenica da je Hrvatska u skupini bila bolja od Srbije s kojom Jovanović namjerava osnovati sveučilišnu nogometnu ligu, tj. ne znam više koju po redu Jugoslaviju. Definitivno, sljedeće godine Jugoslavija ne će igrati u Brazilu, spremno je potvrdila Fifa prije konzultacije s ovdašnjom Partijom. Tako da je sada između Partije i Fife rezultat 1:1.

Fifa je također suglasna s Partijom da hrvatska nogometna reprezentacija ne samo ne smije biti spremna, nego više ne smije igrati za dom, kamoli za domovinu. Mora igrati za Partiju.

Novi izbornik, stožer i igrači

Ustaše, kaže Partija, igrale bi nogomet. E, to ne će ići. Objasnit ćemo mi uz pomoć partijskih fifija Fifi tko je tko u hrvatskom nogometu. Nogomet smiju igrati samo komunisti u posuđenom dresu antifašizma. Stoga moramo, na krilima ustavnih promjena i Fifine odluke, do Svjetskog prvenstva složiti novu, bolju nogometnu reprezentaciju i nogometnu organizaciju. I prišlo se poslu udarnički kao i pisanju pravopisa. Ho-ruuuk. Dvije omladinske radne akcije u jednoj godini!

Na čelo nogometnog saveza dolazi strateg koji zna što „narod voli”, antifašist Ćiro Goldstein. Počasnim predsjednikom HNS-a treba se proglasiti „otac hrvatske demokratije/demokracije” Ivica Račan, makar je volio više kartati belot i mlatiti praznu slamu negoli gurati loptu.

Za izbornika – Radimir Čačić, taman se pred početak prvenstva vraća iz ćuze u kojoj trenira golf (kondicija nije problem!) što mu ostavlja dovoljno vremena da u tri mjeseca uigra momčad kao što je u tri mjeseca Hrvatsku preplavio investicijama. Dokazao se k tomu u razdoblju 2000. – 2003. kad je stvorio 300.000 novih nogometaša umjesto radnih mjesta. 100.000 godišnje. To nije uspjelo ni Platiniju.

Stručni stožer nogometne reprezentacije već je nazvan Plan 21: Duhovnik reprezentacije – Ivan Grubišić, psihologinja – Vesna Pusić, skupljač lopti – Gordan Maras, prvi i drugi ništkoristi – Tihomir Jakovina i Mirando Mrsić, neslužbeni prislušnik – Damir Kajin, kondicioni trener – Anka Mrak-Taritaš, trenerica za autogolove – Andrea Zlatar-Violić, savjetnik za kulturna pitanja – Rade Šerbedžija, odnosi s javnošću – Aca Stanković, glasnogovornik i savjetnik za optimizam – Branko Grčić, fizioterapeutkinja – Milanka Opačić, maser – Rajko Ostojić, liječnik – Ranko Ostojić, savjetnik za turizam i prenamjenu nogometnih igrališta – Veljko Ostojić, oružari – Ante Kotromanović i Fred Matić, poliglot prevoditeljica – Ingrid Antičević Marinović, inkasator tv prijenosa – Goran Radman.

Partija je za Brazil spremna

Prva jedanaestorica koja će istrčati protiv Brazila u titovkama s crvenom petokrakom i u znak pozdrava Domovini s ispruženim dlanom do desnog ruba titovke, u stavu „mirno”, znat će se tek pred sam početak povijesne tekme. Izbornik Čačić iz taktičkih razloga skriva postavu i formaciju, premda poznavatelji prilika kažu da će moguće na teren istrčati Lesar i Gabrić (ne onaj Hajdukov!). Gabrić već trenira trčeći štafetu.

Jedino se sa stopostotnom sigurnošću zna da će umjesto Šimunića dres s brojem tri, na kojemu će na lijevoj strani prsa stajati crvena petokraka, nositi pouzdani stoper i napadač, polivalentni igrač NK Partija, Željko Jovanović. Uložio je puno truda i napora i izgurao Joea sve do NK Bleiburga. Crno mu se tamo piše.

Predsjednik HNS-a u dogovoru s izbornikom i njegovim stručnim stožerom suglasni su da se umjesto Lijepe naše u Brazilu pred početak tekme odsvira Hej Slaveni, kako bi i Srbija bila zadovoljna. Fifa se spremno složila s promjenom hrvatske himne, jer smatra da je to unutarnje pitanje države, a ne nogometno pitanje. Također nema nikakvih problema s velikim transparentom podrške srpskih navijača hrvatskoj vrsti izvješenog na brazilskim tribinama u obliku velikoga ćiriličnog natpisa „Vukovar”, jer on nikoga ne diskriminira i nema veze s ustaštvom, što je ekspertno potvrdio i sam Tvrtko Jakovina s Filozofskog faksa u Zagrebu.

Sigurno se pitate gdje je nestao predsjednik HNS-a Davor Šuker. On je trenutno zauzet stvaranjem privatnoga bussines plana za predstojeće Svjetsko prvenstvo, a govori se da će potom na prijedlog Ćire Goldsteina, prihvatiti poziv premijera Milanovića i relaksirano sjesti na fleksibilni stolac ministra gospodarstva umjesto neučinkovitoga Ivana Vrdoljaka.

Sportske kladionice novoj hrvatskoj reprezentaciji ne daju nikakve šanse za ulazak u drugi krug.

Nenad Piskač/hkv.hr

Odgovori

Skip to content