Hajduk nadigrao Dragovoljac

U 4. kolu hrvatskog prvenstva Hajduk je na Poljudu odigrao fantastičnu utakmicu i pobijedio Hrvatski dragovoljac sa 2:1. Oba pogotka za Bijele postigao je Franko Andrijašević.

{jathumbnail off}Tudor je protiv Sigećana krenuo bez Kouassija, Anđelkovića, Maloče i Maglice, sa samim Kišem u vrhu napada.

Kao i obično Hajduk je pred 10 tisuća ljudi počeo silovito, i već u trećoj minuti Bijeli su mogli do vodstva. Bencun je u solo-prodoru nanizao nekoliko igrača, namjestio se na 16 metara, ali pogodio pravo u vratara gostiju.

No, pogodak je stigao u 20. minuti, Kiš je prošao po desnoj strani i poslao loptu za Andrijaševića kojem prvi udarac skida vratar Čović, ali Franko odbijanac šalje u mrežu. Minutu poslije mrtva šansa za Kiša. Bradarić je pronašao samog napadača Splićana, koji s desetak metara puca pravo u Čovića.

Imao je Hajduk još nekoliko prilika preko Bencuna, Kiša, a potom i Caktaša, ali ništa od svega. I onda šok! U 31. minuti Milović je igrao rukom u kaznenom prostoru Hajduka, a sudac je dosudio jedanaesterac. Opalio je Jazvić, no Lovre Kalinić brani!

Bijeli su u nastavak ušli u istom ritmu i pravo je čudo kako Dragovoljac već u do 65. minute nije gubio većom razlikom. No, tada je Andrijašević zabio svoj drugi pogodak na utakmici. Ubacio je Sušić iz kuta, najbolje se našao Franko i petom gurnuo loptu u mrežu.

No, ipak samo 10 minuta poslije gosti su uspjeli smanjiti na 2:1. Ubačaj se desne strane glavom je u mrežu pospremio Zlatar. Iako se očekivalo da će u splitsku momčad uvući panika, to se nije dogodilo. Hajduk je mogao i do trećeg gola, ali u 79. minuti iz dobre pozicije Bencun šalje loptu pored gola, dok Kiš tri minute prije kraja nije iskoristio sjajnu asistenciju Caktaša.

Treba priznati da su Bijeli odigrali fantastičnu utakmicu, potpuno zasluženo pobijedili i ponovno na ljestvici preskočili zagrebački Dinamo, barem kada je u pitanju gol razlika. U drugom odigranom susretu u nedjelju Rijeka je na Stanovima pobijedila s 1:2 pogocima Leškovića i Benka, za domaćine je zabio Ivančić.

Sportski.net|M.M.

Odgovori

Skip to content