Ne možemo biti kršćani na pola radnog vremena

Papa Franjo 19. kolovoza poslao je novi tweet koji glasi: Ne možemo biti kršćani na pola radnoga vremena

{jathumbnail off}Papa nastavlja: “Ako je Krist u središtu našega života, On je nazočan u svemu što radimo“. Na te se misli Sveti Otac više puta vraćao. Upotrijebio ih je tijekom bdijenja u prigodi Svjetskoga dana mladeži na Copacabani, 27. srpnja, pozivajući mlade da ne budu samo naizgled kršćani, nego istinski kršćani koji teže višemu, konačnim odlukama koje životu daju puni smisao. Te su misli bile i u središtu njegove propovijedi na misi u Domu Sveta Marta, 6. srpnja.

Biti kršćanin znači dopustiti da nas Isus obnovi za novi život – rekao je tada papa Franjo. Ja sam dobar kršćanin, svake nedjelje od 11 do 12 sati idem na Misu, činim ovo i ono… Kao da je riječ o nekoj zbirci. Ali kršćanski život nije tek puki splet stvari – primijetio je Papa. On je skladna cjelina koju čini Duh Sveti! Duh Sveti sve obnavlja: obnavlja naše srce, naš život, i daje nam da živimo u drugačijem stilu. Ali u stilu koji obuhvaća cjelokupnost života. Ne može se biti kršćanin na dijelove, na pola radnoga vremena – upozorio je Sveti Otac. Za iskreno biti kršćanin potreban je cijeli čovjek i na puno vrijeme. Tu glavnu ulogu ostvaruje Duh.
U konačnici, biti kršćanin ne znači tek raditi neke stvari, nego prepustiti se da nas obnovi Duh Sveti – istaknuo je Papa.

Izvor: RV | CROATIVE

 

Odgovori

Skip to content