Rusi jašu dalje

Ne smiju se donirati organi i davati krv gay osobama. No zato će im, kažu, osigurati besplatne tretmane za povratak na pravi put.

 

{jathumbnail off}RUSIJA bi uskoro mogla ponovno uvesti zabranu doniranja krvi i organa homoseksualnim osobama, ali bi im zato mogla osigurati besplatne tretmane za “preobraćanje na heteroseksualnost”, izjavio je zastupnik ruskog Parlamenta Mikhail Degtyarev, a prenosi RT.

“Predložit ćemo uvođenje amandmana kojim bi se homoseksualnost vratila na listu kontraindikacija za donacije krvi i organa”, kazao je Degtyarev, dodavši kako ovaj potez uopće ne smatra diskriminatornim jer je, prema njegovim riječima, 65 posto svih oboljelih od AIDS-a homoseksualne orijentacije.

Dodao je i kako radi na tome da se homoseksualnim osobama omoguće besplatna savjetovanja s psiholozima koje bi im trebala omogućiti “povratak normalnom životu i povratak heteroseksualnoj orijentaciji”.

“Novi zakon neće dopuštati da se gay parade održavaju ako postoji mogućnost da ih vide djeca. No to ne znači da se ne mogu održavati noću, s baterijama i bez zvučnika“, izjavio je Degtiarev.

Zabrana doniranja krvi i organa u Rusiji je ukinuta prije mnogo godina, a hoće li ponovno biti uvedena, odlučit će Parlament.

Izvor: Index.hr 

 

 

Odgovori

Skip to content