Uloga premijerove supruge

 

Možda će sad biti jasnije zašto Jovanović i njegova ekipa žure i žele pošto-poto, makar i na silu, ugurati zdravstveni (spolni) odgoj u škole

 

{jathumbnail off}Što zajedničko imaju Sanja Musić-Milanović, članica stručnog povjerenstva za izradu Kurikuluma zdravstvenog odgoja i Nestle? Premijerova supruga, zaposlena u HZJZ kao voditeljica Odjela za promociju zdravlja, u svojim izjavama i nastupima žarko se zalaže za promjenu prehrambenih navika kod djece, koja u Hrvatskoj sve češće i u sve ranijoj dobi imaju problema s prekomjernom težinom. Nestle je multinacionalna prehrambena kompanija poznata po svojim proizvodima koji najviše utječu na stvaranje upravo takvih, loših prehrambenih navika, koje doprinose pojavi pretilosti kod djece.

Stoga je upravo skandalozno da Sanja Musić-Milanović, direktno zadužena za izradu modula „Živjeti zdravo“ , sudjeluje na tzv. „stručnom skupu“ pod nazivom „Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra„ u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nestlé žitarica, a u stvari promidžbenoj kampanji jedne multinacionalne kompanije.

Ove činjenice bacaju novo svjetlo na motive autora Kurikuluma zdravstvenog odgoja. Odavno je poznato da Aleksandar Štulhofer zagovara spolni odgoj temeljen na pedofilskim istraživanjima Alfreda Kinseya na čijem institutu se školovao. Također je poznato da su njegovi bliski suradnici poznati svjetski zagovaratelji pedofilije. Isto tako je poznato da je pogodovao Amiru Hodžiću, LGBT osobi godine, također svome bliskom suradniku da kroz program zdravstvenog odgoja promovira homoseksualni stil života kao normalan i nadasve poželjan. Poznato je i kako je drugi član Povjerenstva, Dubravko Lepušić, zagrebački ginekolog, strastveni zagovaratelj promocije sredstava za kontracepciju i HPV cjepiva. Poznato je i kako ministar Jovanović osim diplome iz medicine ima i diplomu iz medicinskog managementa i kako je godinama radio za međunarodne farmaceutske kompanije.

Sada se međutim otkriva i da Sanja Musić-Milanović, istaknuta članica povjerenstva i premijerova supruga, umjesto da oštro osuđuje prehranu djece zasnovanu na „proizvodima iz kutije“ koji na 100g proizvoda sadrže čak 35g šećera i tako ih svrstava u kategoriju slatkiša, ona radi na promociji tih proizvoda. Na taj način, svojim autoritetom, širom je otvorila vrata upotrebi ovakve nezdrave prehrane u vrtićima, školama i bolnicama!

Ne želimo spekulirati o njenim osobni interesima, ali ove činjenice svakako omogućavaju sagledati nepopustljivo inzistiranje Vlade na brzopletom uvođenju Zdravstvenog odgoja iz novog kuta.

Izvor: zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content