Je li kršćanstvo u Americi postalo kažnjivo?

Pro-family grupe su citirale Oregonskog službenika koji je rekao da pekar koji vjeruje u tradicionalni brak mora biti „rehabilitiran“ (u smislu odbacivanja svog i prihvaćanja tuđeg vrijednosnog sustava)

{jathumbnail off}Jedan lezbijski par je podnio tužbu protiv “Sweet Cakes by Melissa” u Portlandu nakon što su vlasnici – Aaron i Melissa Klein – odbili na temelju svoje kršćanske vjere pružati usluge pri lezbijskom „vjenčanju“.

Izviješće u državnim novinama donosi da Državni ured za rad i industriju planira istražiti je li povrijeđen zakon koji štiti prava zapošljavanja, stanovanja i javnih usluga LGBT osobama.

Reagirajući na to izviješće, Matt Barber, dopredsjednik Liberty Counsel Actiona, kaže za OneNewsNow: „U ovo je opet umiješana policija mišljenja, ali sad su podigli svoje djelovanje na novu razinu.“
„Govorili smo o svemu tome već prije: da oni inzistiraju da ljudi koji su prihvatili judeo-kršćansku seksualnu etiku napuste istinu Svetog pisma i da usvoje svjetovan, sekularistički, postmoderan pogled na seks i seksualnost“, kaže Barber.

Oregonski povjerenik za rad, Brad Avakian izjavio je:“Nikad cilj nije zaustaviti posao. Cilj je rehabilitirati.“

Tim Wildmon, predsjednik Američke obiteljske udruge, kaže u svjetlu tog komentara, da povjerenik Avakian mora odmah podnijeti ostavku.
„Kazati da taj par mora biti rehabilitiran zbog vjerovanja i prakticiranja vrijednosti na kojima je utemeljena ova zemlja je potpuno izvan razuma,“ kaže ovaj pro – family vođa.
„Ovo zvuči kao da smo u staljinističkoj Rusiji ili u Maovoj Kini, gdje su oni koji su mislili svojom glavom bili od države prisiljeni na boravak u logorima u kojima im se ispirao mozak. Ovo sigurno nije Amerika koju su nam u nasljeđe ostavili utemeljitelji naše domovine.“

Barber kaže da rehabilitacija podrazumijeva neku vrstu bolesti, duševne ili tjelesne. „Znate, mi rehabilitiramo kriminalce,“ objašnjava nam. „Žele li nam kazati da je kršćanstvo ovdje kažnjivo i da moramo preodgajati one koji su prihvatili kršćansku spolnu etiku? To je ono što nam poručuje ovaj oregonski službenik.“

Wildmon se pita što se može dogoditi ako vlasnici pekare odbiju rehabilitaciju.
„Što će se dogoditi ako oni zadrže svoju vjeru, svoje vrijednosti i odbiju postati politički korektni?“ pita se. „Sljedeći logičan korak jest da vlasti u potpunosti ugase njihov posao, što bi bio akt prave nacističke tiranije.“

Istraga bi mogla dovesti do kaznenog progona Kleinovih, a Barber, koji je inače licencirani odvjetnik, predviđa da će ovakvih slučajeva biti sve više.

Izvor: Charlie Butts (OneNewsNow.com) Thursday, August 15, 2013

 

 

 

Odgovori

Skip to content