Papa Franjo pozvao na molitvu za mir u Siriji

„Isus nam govori da postoje vrata kroz koja ulazimo u Božju obitelj, u toplinu kuće Božje i zajedništva s Njim. Isus je ta vrata i On je prolaz prema spasenju. Ta vrata nikada nisu zatvorena, uvijek su svima otvorena jer Isus nikoga ne isključuje“, poručio je papa Franjo okupljenim hodočasnicima na Trgu sv. Petra u Vatikanu predvodeći molitvu „Anđeo Gospodnji“

 

{jathumbnail off}Papa je ukazao kako neki misle da ne mogu proći kroz ta vrata jer su veliki grješnici, no ističe da Isus baš voli grješnike.

„Isus vas čeka, da vas zagrli, da vam oprosti. Ne bojte se, On vas čeka. Stoga, imajmo hrabrosti kročiti kroz ta vrata, proći kroz vrata vjere, ući u Njegov život i dopustiti da On uđe u naš“, naglasio je Papa pozivajući da izađemo iz vlastite sebičnosti, zatvorenosti i ravnodušnosti prema drugima.

„Isus osvjetljava naš život i to svjetlo nikada se ne gasi. Vječno nježno gori i daje nam mir“, poručio je Sveti Otac i dodao kako trebamo prepoznati svoje grijehe kako bi dobili Njegovo spasenje, oprost i ljubav i da zato ne smijemo biti kršćani samo po etiketi.

„Pitam vas, jeste li kršćani po etiketi ili istinski u srcu? Biti kršćaninom znači živjeti i svjedočiti vjeru u molitvi, u dobrim djelima i isticanju pravde“, zaključio je Papa.

Nakon molitve „Anđeo Gospodnji“, Papa je ponovio svoj poziv za mir u Siriji te je uputio apel i međunarodnoj zajednici da učini sve da se nađe rješenje.

„Jačanje nasilja, masakri i uništenja kojima smo svi svjedoci ovih dana, ponukali su me da ponovno dignem svoj glas da prestane zveket oružja. Sukobom se ne rješavaju problemi, već kroz susret i dijalog. Molim i solidariziram se za sve žrtve ovog sukoba, osobito za djecu te pozivam da se održi nada za mir. Svi zajedno molimo Gospu, Kraljicu mira – Marijo, Kraljice mira, moli za nas!“, pozvao je Sveti Otac.

Izvor: Laudato.hr

Odgovori

Skip to content