Apostolski nuncij u Damasku, nadbiskup Mario Zenari: Sirijci su zahvalni Svetom Ocu

Na Trgu sv. Petra u molitvenom bdijenju za mir u Siriji i na Bliskom istoku, koje je predvodio papa Franjo, sudjelovali su i mnogi Sirijci

 

{jathumbnail off}„Neizmjerno smo zahvalni Svetom Ocu na ovom danu, ja i svi sirijski kršćani, katolici i muslimani, koji su oduševljeno prihvatili poziv na molitvu i post za mir u Siriji i svijetu. Svi su prihvatili Papin poziv da se stvori lanac molitve i solidarnosti za mir“, ustvrdio je apostolski nuncij u Damasku, nadbiskup Mario Zenari.

Istaknuo je kako je potrebno obnoviti oružje dijaloga. „Dijalog je isplativiji od svega drugoga. Premda se često zablokira i trnovit je njegov put, ali drugog puta nema“, rekao je nuncij.

Posebno je naglasio da je stanovništvo Sirije osjetilo međunarodnu solidarnost.

„Pothvat Svetoga Oca bio je vrlo prikladan. Želio bih dodati da je vrlo uspješno povezivanje molitve i posta. Post ima i u kršćanskoj i u muslimanskoj tradiciji veliku vrijednost, on nas donekle združuje“, rekao je nuncij i dodao da su i djeca u Siriji primorana postiti jer je oskudica svega.

„Po svojem dragovoljnom postu solidarni smo s ovim narodom i djecom koja već šest mjeseci prisilno poste“, zaključio je nuncij Zenari.

Izvor: Laudaro.hr

Odgovori

Skip to content