Kardinal Puljić pozvao na molitvu za mir u Siriji

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je 3. rujna dopis župnicima u kojem ih, kao i sve redovnike i redovnice Vrhbosanske nadbiskupije, poziva da se 7. rujna uključe u molitvenu akciju za mir u Siriji koju je pokrenuo papa Franjo

{jathumbnail off}Sveti Otac Franjo je pokrenuo inicijativu molitve za mir u Siriji 7. rujna. Tom molitvom papa želi zaustaviti krvoproliće u Siriji i potaknuti da odustanu od napada u Siriji, koji bi još više doveo do krvoprolića. Zato neumoljivo poručuje: nikada više rata. Zato je pozvao na molitveno bdjenje 7. rujna od 19 do 24 sata.

U želji da se uključimo u ovu molitvenu akciju pozivam sve pastoralne djelatnike, kao i sve redovnike i redovnice da organiziraju molitvu za mir u Siriji. Mogu se uključiti organizirajući molitveno bdjenje ili u subotu navečer kao i u nedjelju ujediniti se u toj molitvenoj akciji vlastitim programima.

Mi u BiH smo iskusili što znači strašno krvoproliće i sva patnja rata. Nažalost tolike bolne posljedice nosimo još i danas. I nama je značila solidarnost svijeta s našim patnjama, posebno bl. Ivana Pavao II. koji je pozivao cijeli svijet katolički na molitvu za mir u našoj zemlji. To nas bolno iskustvo i te kako potiče da se sami s većim žarom uključimo u tu molitvenu akciju za mir u Siriji, kaže se u dopisu kardinala Puljića.

Izvor: IKA

Odgovori

Skip to content