Konzistorij za kanonizaciju Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. sazvan za 30. rujna

Početkom ljeta papa Franjo se sastao s kardinalom Angelom Amatom, prefektom Kongegacije za kauze svetaca i tom prilikom dao svoj službeni pristanak za drugo čudo koje se pripisuje Ivanu Pavlu II. od beatifikacije 1. svibnja 2011., što je uvjet da bi se proglasio svetim

{jathumbnail off}Konzistorij za kanonizaciju dvojice bivših papa, prethodnika pape Franje, Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. sazvan je za 30. rujna, objavio je u subotu Vatikan, pojasnivši da konzistorij čine pripadnici kardinalskog zbora. Na sazivanju konzistorija bit će objavljen datum kanonizacije Ivana XXIII., koji je bio papa pa 1958. do 1963. i Ivana Pavla II., koji je obnašao papinsku dužnost od 1978. do 2005.

Početkom ljeta papa Franjo se sastao s kardinalom Angelom Amatom, prefektom Kongegacije za kauze svetaca, i tom prilikom dao svoj službeni pristanak za drugo čudo koje se pripisuje Ivanu Pavlu II. od beatifikacije 1. svibnja 2011., što je uvjet da bi se proglasio svetim.

Ivan XXIII., znan i kao “dobri papa”, biti će uvršten u svece bez drugog čuda, odlukom koju donosi papa a za kojom se poseže vrlo rijetko. Često ga se uspoređuje sa sadašnjim argentinskim papom, vrlo omiljenim zbog jednostavnosti i blagosti.

Autor: Hina/Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content