Međugorje je i dosad obilovalo čudesima

Gospin kip koji na neobjašnjiv način svijetli tek je jedan od brojnih čudesnih događaja vezanih uz Međugorje

 

{jathumbnail off}Suze Gospe iz Međugorja su čudo

{jathumbnail off}Svojevremeno su brojne agencije objavile vijest o Gospinom kipu iz Međugorja kojemu teku krvave suze.

Primjerice Hinino izvješće od 23.01.2005. godine donosi sljedeću vijest: Kip međugorske Gospe, koji je iz Međugorja donesen obitelji Gregori u Civitavecchiji, počeo je suziti krv 2. veljače 1995. To krvarenje je prva uočila tada petogodišnja Jessica Gregori.

Krvave suze koje su se prije deset godina pojavile na kipu Gospe iz Međugorja u talijanskom gradu Civitavecchiji, nedaleko od Rima, nisu dobile svoje znanstveno objašnjenje, pa bi se moglo govoriti o “čudu”, piše u nedjelju list Corriere della Sera.

Pod naslovom Civitavecchia i Gospa: Pravo čudo, list na prvoj stranici piše da je ekskluzivno pregledao golemi dosje o cijelom slučaju iz kojeg se vidi da znanstvenici nisu mogli objasniti krvarenje iz očiju kipa. Tekst je napisao Vittorio Messori, katolički novinar koji je, uz ostalo, objavio i knjigu razgovora s papom Ivanom Pavlom II. i koji je pregledao navedeni dosje, koji će naknadno biti objavljen, a u kojem se iznosi kako se “nakon svih istraživanja ne može pronaći objašnjenje događaja, pa ga se prepušta natprirodnom misteriju”.

Biskup Civitavecchije, monsignor Girolamo Grillo bio je vrlo skeptičan glede te pojave, ali prema onome što je napisao u svome dnevniku, koji je postao dijelom ukupnog dosjea, prolazio je kroz velika iskušenja i na koncu se uvjerio u nadnaravnost.

Kip je ukupno 14 puta suzio krv. U Civitavecchiju su nakon toga počeli dolaziti hodočasnici iz cijeloga svijeta kako bi vidjeli tu pojavu.

Hina 23.01.2005.

 

 

Ivan Pavao II. obožavao kipić Međugorske gospe koji je suzio krv

{jathumbnail off}Nagađalo se kako je Ivanu Pavlu II. u Vatikan odnesen kipić koji je gledao s obožavanjem, a mons. Grillo je sada to potvrdio.

“Ivan Pavao II. s obožavanjem je gledao taj prizor”, izjavio je bivši biskup Civitavecchije, grada sjeverno od Rima, mons Girolamo Grillo, danas na 15. obljetnicu prvog od 14 suzenja krvi kipića Međugorske Gospe. Kipić, kupljen u Međugorju, prosuzio je krv u Civitavecchia 2. veljače 1995., te je nad njime obavljena analiza koja nije utvrdila postojanje nekog mehanizma koji bi izazivao tu pojavu.

“Reći ćeš svijetu da sam obožavao taj prizor”, navodno je kazao Papa Wojtyla monsignoru Grillu, koji je to danas obznanio. Već se ranije govorilo kako je Ivanu Pavlu II. u Vatikan odnesen kipić i kako ga je gledao s obožavanjem, mons. Grillo je sada to potvrdio.

Kipić je od 17. lipnja 1995. pohranjen u staklenoj kutiji u župnoj crkvi Sant’Agostino u Pantanu, predgrađu Cibitavecchije, gdje ga dolaze obožavati brojni vijernici iz cijeloga svijeta. Kipić je izradio hrvatski obrtnik Stjepan Vlaho, a u Međugorju ga je 16. rujna 1994. kupio don Pablo Martin, župnik crkve Sant’Agostino i poklonio ga obitelji Gregori, iz Pantana. Jessica, tada petogodišnja kćerka Fabija Gregorija i Anna Marije Accorsi,  je 2. veljače 1995. vidjela suzenje kipića Gospe. Analizama u bolnici Gemelli, pod koordinacijom profesora Maurizija Vincenzonija, utvrđeno je kako unutar kipića nema nikakve sprave koja bi izazvala suzenje krvi. 

Izvor: Hercegovinainfo

 

 

Brončani kip Uskrslog Spasitelja iz čijeg koljena kapaju suze. Kip je djelo slovenskog kipara Andreja Ajdiča.

{jathumbnail off}Iz desnog koljena kipa teče tekućina koja je po kemijskom sastavu istovjetna ljudskim suzama.
Vjernici ispred kipa stoje u redu i mole. Kad dođu na red, dotaknu suzu. Neki ju skupe u maramicu i ponesu svojim bližnjima kojima je potreban Božji blagoslov.
Oko kipa je uređen prostor za molitvu Križnog puta za one koji ne mogu na Križevac.

   

{jathumbnail off}Desno koljeno kipa Uskrslog Isusa. Zaokruženo je mjesto iz kojeg kaplju suze koje su po kemijskom sastavu istovjetne ljudskima. Nitko službeno ne želi govoriti o tome.

  

Misteriozno svjetlo pojavilo se iznad Brda ukazanja Majke Božje

{jathumbnail off}Na mjestu koje vjernici i posjetioci grada Međugorja poznaju kao Brdo ukazanja Majke Božje – Gospe Marije pojavilo se misteriozno i neobjašnjivo svjetlo. Radni tim Innovativa je spremao tehniku za fotografiranje hotela te su uspjeli snimiti fenomen koji je trajao čak dvije minute.

 

Veliki križ nad Međugorjem

{jathumbnail off}Tijekom mise na otvorenom 15. kolovoza 2012. Na nebu iznad Međugorja pojavio se ogroman križ. Tisuće ljudi vidjelo je križ koji je ostao na nebu barem pola sata.
Fotografija pokazuje oblake koji čine vertikalu križa i njoj se postupno pridružuju oblaci koji će oformiti horizontalu. Na taj dan, 15. kolovoza, slavilo se Uznesenje Blažene Djevice Marije. 

Uz ove čudesne događaje i pojave dogodila su se i mnoga znanstveno neobjašnjiva ozdravljenja. No, možda je najveće međugorsko čudo dugogodišnje okupljanje milijuna vjernika koji u tom malom hercegovačkom gradiću predano mole te doživljavaju posebna duhovna iskustva i osobna obraćenja. 

Izvor: Hina/Hercegovinainfo

Odgovori

Skip to content