Molitveno bdijenje za mir u Siriji

Molitveno bdijenje za mir u Siriji na Trgu sv. Petra, koje će predvoditi papa Franjo u subotu 7. rujna, bit će najveće koje je Vatikan vidio, ocijenio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice o. Federico Lombardi.

 

{jathumbnail off}“Ovdje sam 23 godine i sjećam se okupljanja za mir u Assisiju, ali ne sjećam se takvog okupljanja na Trgu sv. Petra“, rekao je o. Lombardi.

Prisjetio se i okupljanja za mir i molitvenih bdijenja nakon napada 11. Rujna na SAD, no kaže da nijedno nije bilo tolikih razmjera kao što će biti ovo.

Papa Franjo uputio je poziv cijelome svijetu da se svi, bez obzira na vjeru, uključe u post i molitvu za mir u svijetu, a osobito u Siriji.

“Toliko je sukoba u ovom svijetu što me jako brine, no moje srce osobito pati zbog događaja u Siriji i dramatičnih stvari koje bi se mogle dogoditi“, istaknuo je papa Franjo.

Njegov poziv na molitvu i post dolazi u trenutku kada svjetske sile razmatraju mogućnost vojne intervencije u Siriji zbog izvješća da je tamošnji predsjednik Bashar al Assad dopustio napad kemijskim oružjem na civile, pri čemu je ubijeno više od 1.400 ljudi.

Molitveno bdijenje na Trgu sv. Petra počet će s ispovijedima u 17.45 sati.

Kao početak bdijenja, u 18.30 sati bit će pročitan Papin poziv za danom posta i molitve, a Papa će započeti molitvu u 19 sati.

Četvorica pripadnika švicarske garde nosit će Marijin kip, zaštitnice Rimljana, a potom će Sveti Otac započeti molitvu krunice, zazivajući zagovor Naše Gospe, Kraljice mira. Uslijedit će meditacije, euharistijsko klanjanje u tišini, čitanja iz Biblije.

Bdijenja će se održati i u mnogim crkvama diljem svijeta.

Izvor: laudato.hr

Odgovori

Skip to content