Miss svijeta: “Protivnica sam pobačaja”

Nova Miss svijeta Megan Young zauzima se za život i vjeruje u apstinenciju prije braka. Svoj tradicionalni pogled na brak, spolne odnose i pobačaj istaknula je u intervjuu za filipinsku televiziju ABS-CBN.

{jathumbnail off}Ova 23-ogodišnja djevojka prva je Filipinka koja je osvojila tu prestižnu titulu na nedavnom izboru ljepote na Baliju.

„Zauzimam se za život i snažno sam protiv oduzimanja života nekomu tko je već ovdje“, odgovorila je Young novinaru koji ju je pitao podržava li ili ne Zakon o odgovornom roditeljstvu i reproduktivnom zdravlju, koji je Vrhovni sud na Filipinima ovoga ljeta ipak suspendirao.

„Protivnica sam pobačaja“, dodala je.

Na pitanje koje je njezino mišljenje o kontracepciji, odgovorila je da joj to ne treba jer se odlučila za apstinenciju.

„Mislim da je seks za brak, to je moje uvjerenje. Treba samo reći ne i to je to. Osoba koja vas na to tjera, ne cijeni vas i ne cijeni vaš odnos, dok mladić koji je spreman odreći se toga zbog vas, vrijedi više“, rekla je.

Young je također dodala i da ne vjeruje u razvod.

„Da, protivnica sam i razvoda jer sam bila svjedok toga u vlastitoj obitelji. Ako s nekim uđeš u brak, to treba biti vječno, doslovno u zdravlju i bolesti, u dobru i zlu, trebate ostati uz tu osobu“, zaključila je Miss svijeta.

 

Autor: Laudato/lifenews

Odgovori

Skip to content