Najbolje od ovogodišnje kršćanske glazbe

Kršćanska glazbena scena jednom na godinu izdaje album na kojemu se mogu naći najbolji i najslušaniji kršćanski glazbenici i pjesme. “WOW Hits 2014.” naziv je ovogodišnje kompilacije.

 

{jathumbnail off}Kršćanska glazbena scena jednom na godinu izdaje album na kojemu se mogu naći najbolji i najslušaniji kršćanski glazbenici i pjesme. Kompilacija koja uključuje 33 pjesme na dvostrukom nosaču zvuka, a ovog je tjedna na broju jedan liste najslušanijih i najprodavanijih albuma kršćanske glazbe, zove se «WOW hits 2014.». Obuhvaća uspješnice iz tekuće, 2013. godine.

WOW niz

Niz pod nazivom «WOW» godišnja je kompilacija pjesama s područja suvremene kršćanske glazbe i smatra se najuspješnijom kolekcijom kršćanske glazbe. Prvi put se pojavila 1995. godine u suradnji triju glavnih glazbenih kuća koje produciraju kršćansku glazbu: Word Records (danas Word Entertainment), Sparrow Records i Reunion Records. Izdavači su usmjereni na najpopularnije pop i pop-rock pjesme te već dvadeset godina donose ono najbolje od kršćanske glazbe tog žanra na jednome mjestu. U WOW kolekciji postoje i zasebna izdanja koja su fokusirana na gospel, worship izričaj, božićne pjesme i pjesme za djecu.

Zahvaljujući skoro dvadesetogišnjem radu na WOW kompilacijama, svakome tko se zanima za kršćansku suvremenu glazbu omogućeno je da na jednome mjestu nađe najutjecajnije autore te da se informira o novim strujanjima i otkrije bogatstvo kršćanske glazbene produkcije. O tome najbolje svjedoči činjenica da je WOW niz samo od 2011. godine do danas postigao uspjeh od 17 milijuna prodanih kopija.

WOW Hits 2014.

Više od trideset pjesama na ovogodišnjoj kolekciji u trajanju od više od dva sata garancija su slušateljima da će pronaći nešto za sebe. Album je izdan u rujnu, kada se obično i izdaju WOW kompilacije. Izbor pjesama koje su se našle na ovogodišnjem izdanju napravile su zajedno tri glazbene kuće.

Prvi nosač zvuka donosi klasike na području kršćanske suvremene glazbe, koji su vrlo dobro poznati starijim slušateljima, s obzirom da se radi o glazbeicima koji su na glazbenoj sceni aktivni već duži niz godina.

Tako se s prvim diskom slušatelji mogu podsjetiti pjesme «Hello, My Name Is» Matthewa Westa, koja je ove godine više tjedana držala broj jedan top ljestvica. Dobitnik nagrade Grammy za najbolji album iz 2012. u žanru CCM (Contemporary Christian Music) Chris Tomlin također je dobro poznat slušateljstvu, a na WOW kompilaciji prisutan je s pjesmom «Whom Shall I Fear» s njegovoga sedmog studijskog albuma. Tomlin je poznat i hrvatskoj publici prvenstveno kao autor pjesme «How Great Is Our God», odnosno u hrvatskom prijevodu «Naš Bog je velik».
Mlada glazbenica Kari Jobe prisutna je s pjesmom «Steady My Heart», a Matt Redman, koji je nedavno održao koncert u zagrebačkoj Tvornici s naslovnom pjesmom svoga novog albuma «Your Grace Finds Me».

Drugi nosač zvuka ovogodišnje kompilacije hitova sadrži uglavnom pjesme bendova orijentiranih na pop-rock izričaj. Najistaknutiji su glazbeni brojevi rock benda Building 429 «We Won’t Be Shaken», dvostrukih dobitnika Grammyja Audio Adrenaline s pjesmom «Kings And Queens» te benda s Floride Tenth Avenue North koji su predstavljeni s pjesmom «Wom».

Postoji i deluxe izdanje WOW Hitova 2014., na kojemu se nalazi još devet pjesama sljedećih autora: The Afters, Natalie Grant, Josh Wilson i Everfound.

 

Autor: Ana Dagelić/Laudato

Odgovori

Skip to content