ĆIRO BLAŽEVIĆ: ‘Napišite velikim slovima da podržavam Šimunića!’

Imam previše životnog iskustva i godina, prošao sam puno toga, a da ne bih imao neke osnovne životne stavove i načela – naglasio je Ćiro

 

{jathumbnail off}HNS je podlegao jednoj čudnoj ideologiji zbog koje je spriječen poduzeti nešto kako se tog dečka ne bi sad razapinjalo i kažnjavalo. U njegovom ushićenju nije bilo niti malo loše namjere, u to sam siguran i on ima moju punu i apsolutnu podršku – rekao je Ćiro.
Legenda hrvatskog sporta, nogometni izbornik zahvaljujući čijim je vodstvu i znanju gotovo cijeli svijet bio u crveno bijelim kockicama, Miroslav Ćiro Blažević, osoba je koja progovara bez dlake na jeziku. O svemu ima jasan stav koji jednako tako jasno i izgovara. Upravo stoga ga čudi izvrtanje njegovih riječi i krivo interpretiranje na koje je ovih dana naletio po medijima:

– Imam previše životnog iskustva i godina, prošao sam puno toga, a da ne bih imao neke osnovne životne stavove i načela. Stoga sam odmah zauzeo jasan stav kad se digla buka oko Šimunićevog skandiranja i rekao da se tog dečka ostavi na miru. Šimunić je dijete dijaspore koji je godinama svoju domovinu volio iz daljine, osoba koju su odgojili domoljubni roditelji i jedan izrazito dobronamjeran čovjek. U njegovom ushićenju nije bilo niti malo loše namjere, u to sam siguran i on ima moju punu i apsolutnu podršku – rekao je Ćiro pomalo izrevoltiran, kako je rekao, nekim vodećim medijima koji su ga svojim člancimna pokušali diskreditirati i stvoriti dojam da je pod utjecajem “neke čudne demagogije”.

– Svatko tko me pozna, zna što mislim i upućen je u neke moje životne orjentacije. Čak i oni koji me ne poznaju dobro, mogli su te godine u Francuskoj vidjeti s koliko žara nosim hrvatsku zastavu. Doduše, tu zastavu iz ruke mi je uzeo Šuker i dičio se njome. Sada se baš ne zauzima za Šimunića tako da… nažalost moram reći kako je HNS podlegao jednoj ideologiji zbog koje je spriječen poduzeti nešto kako se tog dečka ne bi sad razapinjalo i kažnjavalo – kazao je Blažević.

Ćiro se prisjeća i kako je prije nekoliko dana na Trgu Bana Jelačića prilikom šetnje naletio na “neke klince s dvojezičnim transparentima”:

– Ja sam čovjek koji je cijeli život u sportu i to te nauči prihvaćati različitosti. Ali kad jedan klipan i njegova prijateljica s probušenim nosom i ćiriličnim transparentom u rukama meni dovikuju da sam Tuđmanov špijun, onda shvatim da sve odlazi k vragu. Naravno, toj djevojci rekao sam: “Tuđman ti je dao državu!” Rekla mi je da joj nije Tuđman dao državu nego njen otac pa sam shvatio da je vjerojatno riječ o branitelju. Branitelje poštujem pa sam samo otišao, ali ta djevojčica nije shvatila da mi je zapravo dala kompliment (smijeh).

Ćiro Blažević otkrio je i kako se ne misli još “umiroviti”:

– Kćeri, svašta se ovdje događa. Vraćam se u Kinu jer, kako sam već rekao, ovdje sam starac, a u Kini mudrac – završio je “trener svih trenera”, Miroslav Ćiro Blažević.

Autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content