Dubrovnik četvrti najljepši europski grad

Dubrovnik je četvrti najljepši europski grad u izboru čitatelja američkog magazina USA Today i portala 10Best.com

{jathumbnail off}Ovu smo vijest doznali iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i dubrovačke Turističke zajednice.

Ispred Dubrovnika su Riga (Latvija), Bergen (Norveška) i Innsbruck (Austrija), a slijede ga Chester (Engleska), Prag (Češka), Budimpešta (Mađarska), Santorini (Grčka), Venecija (Italija) i Bruges (Belgija).

Rezultati natječaja za ”Najljepši europski grad” jučer su objavljeni na web stanici portala 10Best, a bit će objavljeni i u današnjem tiskanom i online izdanju časopisa USA Today.

Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja Hrvatskoj ove godine, osobito ako se uzme u obzir da su pobjednike birali upravo gosti koji posjećuju destinaciju ili ju žele posjetiti, istaknula je direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić nakon objave rezultata, javlja HRT.

U odabiru najljepših europskih gradova sudjelovali su glavni urednici novinskog portala USA Today i turističkog online vodiča 10Best, koji su i sastavili listu najljepših europskih gradova te uvrstili Dubrovnik kao kandidata.

Inače, portal 10Best.com prosječno dnevno ima više od 700.000 jedinstvenih posjetitelja, a mjesečno generira otprilike 28 milijuna pregleda stranica. USA Today je jedan od najutjecajnijih američkih medija s prosjekom od više od 1,6 milijuna čitatelja dnevno, napominju iz dubrovačke Turističke zajednice.

Izvor: dalmacijanews.com

Odgovori

Skip to content