HRAST: Podrška Šimuniću

Ne dajte Hrvatu mikrofon u ruke – mogao bi reći istinu

{jathumbnail off}U Hrvatskoj su vodeće medije i institucije preuzeli hrvatski marksisti koji u Hrvatskoj provode ono što zapadnjački marksisti provode na Zapadu: ukidanje obitelji, obeščašćenje povijesti, iskorjenjivanje vjere.

Uduga Hrast –pokret za uspješnu Hrvatsku, daje podršku Josipu Šimuniću i u svome priopćenju kritizira medije i napade na hrvatskog reprezentativca. Priopćenje donosimo u cijelosti.

 

Ne dajte Hrvatu mikrofon u ruke

A. Gramsci, zapadnjački marksist, je tvrdio da umjesto da najprije osvoje vlast, a onda nametnu kulturnu revoluciju, marksisti na Zapadu moraju prvo promijeniti kulturu, a onda će im vlast sama pasti u ruke. Za promjenu kulture potreban je „dugotrajan pohod na institucije”. U kontekstu zapadnih društava to je prema riječima Herberta Marcusea „biti zaposlen u etabliranim institucijama, ali raditi protiv njih. ” Umjetnost, film kazalište, škole, fakultete, časopise, radio… sve ih treba osvojiti. Onda se ljude može polako preodgajati da shvate i čak rado prihvate revoluciju. Za nove marksiste put do stjecanja vlasti bio je bez nasilja i zahtijevao je desetljeća strpljiva rada.

U Hrvatskoj su vodeće medije i institucije preuzeli hrvatski marksisti koji u Hrvatskoj provode ono što zapadnjački marksisti provode na Zapadu: ukidanje obitelji, obeščašćenje povijesti, iskorjenjivanje vjere.

A. Solženjicin je rekao: „Da bi uništio jedan narod, moraš prvo sasjeći njegove korijene.” To se i u Hrvatskoj radi tako da se obeščaste i osramote naši junaci kako bi se demoralizirao narod. Mediji ističu zločine, a poštene i slavne osobe iz povijesti prikazuju kao nečasne. Sve one koji ističu domoljublje se razvlači po novinama i ponavljaju laži o njihovim izjavama ili se izjave izvrću.

Zadnji slučaj je etiketiranje koje je dovelo do novčane kazne J. Šimuniću zbog starog hrvatskog pozdrava „Za dom spremni” na stadionu nakon utakmice s Islandom. Pozdrav je poznat još iz vremena Nikole Šubića Zrinskog, a koristio ga je i ban Josip Jelačić . Vodeći mediji se nisu potrudili informirati javnost o nastanku tog pozdrava i potpunoj neutemeljenosti povezivanja pozdrava sa ustaštvom koja je potvrđena i oslobođenjem optužbe obrtnika Jakova Markovića, koji je 05. kolovoza 2011. u Čavoglavama izložio i prodavao suvenire s natpisom “Za dom spremni”. Odlukom Prekršajnog suda u Kninu od 22. prosinca 2011. ova je prijava odbačena kao neutemeljena.

Slijedeći metode marksista ni Hrvatski nogometni savez niti ministar Jovanović nisu osudili navijačke ispade i povike s tribina u Beogradu za vrijeme utakmice Hrvatske i Srbije: “Ubij ustaše”, “Bit će mesa klat ćemo Hrvate”, “Vukovar srpski grad”, “Oj ustaše, neka, neka, duboka vas čeka reka, ljude klati, žene silovati” i paljenje hrvatske zastave. Slike i video zapisi postoje pa je izjava da se nešto nije vidjelo u današnje vrijeme zaista neprimjerena.

Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku traži od svih institucija da poštuju hrvatske zakone, kulturu i povijest hrvatskog naroda te da ih ne oskvrnjuju. Osuđujemo izvrtanje istine, nereagiranje nadležnih institucija na govor mržnje u Beogradu i optužbe DORH-a na račun

Šimunića. Izražavamo podršku svim domoljubima koji promiču hrvatske vrijednosti i istinu o hrvatskoj povijesti.

Možda će od sada prešutno pravilo nenarodne vlasti i medija biti:

Ne dajte Hrvatu mikrofon u ruke – mogao bi reći istinu.

Hrast –pokret za uspješnu Hrvatsku

Autor: I. Ž./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content