Hrvatska udruga Benedikt posjetila Vukovar

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju članovi i simpetizeri Hrvatske udruge Benedikt su 16. i 17. studenog posjetili Vukovar, Đakovo, Aljmaš, Kopački rit i Osijek.

{jathumbnail off}U subotu, 16. studenog, sudjelovali su na jutarnjoj svetoj misi u đakovačkoj katedrali svetog Petra, a potom su se uputili prema Vukovaru.

Posjet Vukovaru započeli su obilaskom vukovarske bolnice, a potom su obišli Spomen dom Ovčara i stratište na Ovčari gdje su se pomolili i zapalili svijeću za sve ubijene. 

{jathumbnail off}Nakon toga su obišli i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, a izaslanstvo Hrvatske udruge Benedikt predvođeno predsjednikom Vidom Popovićem, tajnikom Petrom Rubićem i predsjednikom Nadzornog odbora Antom Lijićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću.

Obišli su i središte grada Vukovara te dvorac Eltz u kojem je smješten Muzej grada.

{jathumbnail off}Svoj posjet Vukovaru završili su obilaskom franjevačkog samostana i crkve svetog Filipa i Jakova gdje ih je primio gvardijan fra Gordan Propadalo.

Svoj posjet istočnoj Hrvatskoj nastavili su obilaskom Svetišta Gospe od Utočišta u Aljmašu gdje ih je primio upravitelj Svetišta don Ante Markić.

{jathumbnail off}Sutradan, 17. studenog, obišli su Kopački rit, a svoj boravak u istočnoj Hrvatskoj završili su obilaskom Osijeka gdje su posjetili osječku konkatedralu svetog Petra i Pavla.

Inače posjetitelji su prenoćili u mjestu Suza u Baranji, nedaleko Osijeka.

{jathumbnail off}Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content