Kontra Jovanovića: Facebook grupa ‘Potpora Josipu Šimuniću’ okupila 147 tisuća članova

I unatoč plasmanu izabrane nogometne vrste u Brazil, u fokusu javnosti i dalje je top tema Josip Šimunić i njegovo skandiranje ‘ZA DOM’ nakon utakmice sa Islandom

{jathumbnail off}Šimunićevo skandiranje podijelilo je javnost. Dok dio medija i političara na čelu s ministrom Željkom Jovanovićem, koji na utakmici u Beogradu nije vidio paljenje hrvatske zastave, priziva sankcioniranje Šimunića, dobar dio javnosti u Šimunićevom skandiranju ne vidi ništa sporno.

Tako je skupina ovih drugih osnovala Facebook stranica “Potpora Josipu Šimuniću”, koja je u svega nešto više od tri dana prikupila skoro 150 tisuća sljedbenika.

-Poštovani, prije svega želimo vam objasniti da iza ove stranice ne stoji Josip Šimunić, niti bilo tko od njemu bliskih ljudi. Stranica je napravljena u znak podrške Josipu Šimuniću zbog skandiranja “U boj, u boj” i “Za dom”, ali i zbog napada pojedinih medija, političara – napominju autori stranice.

Na stranici smo zapazili i jedan jako zanimljiv komentar.

-Zamislite situaciju da nekome danas padne na pamet zabraniti riječ ZDRAVO, jer je to bio omiljeni pozdrav komunističkih revolucionara, pod kojim su pobijeni milijuni nevinih ljudi. U tom bi slučaju i molitvu „ZDRAVO MARIJO“ morali preimenovati – kaže jedan od komentatora na Facebook stranici “Potpora Josipu Šimuniću”.

 

M.M./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content