Jovanovićev cinizam: Tko liku što može?

Dok je Željko Sabo i dalje istaknuti član SDP-a i vukovarski gradonačelnik, Marija Budimir koja ga je raskrinkala u političkom kriminalu dobila je otkaz

{jathumbnail off}Dok je Željko Sabo i dalje istaknuti član SDP-a i vukovarski gradonačelnik, Marija Budimir koja ga je raskrinkala u političkom kriminalu dobila je prvo otkaz, a sad ministar Jovanović odbija i jednoglasni prijedlog Školskog odbora Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara da ona ponovo bude ravnateljica. Štoviše, ubrzo poslije istupa čelnika HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije kao i otvorenog pisma župana Bože Galića, u kojem se odluka ministra Željka Jovanovića u svezi Marije Budimir naziva političkom, nekorektnom i nehumanom, i sam ministar se oglasio na svome Facebook-profilu.

– Odluka o neprihvaćanju prijedloga Školskog odbora Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara, koji je predložio Mariju Budimir na mjesto ravnateljice škole nema veze s politikom nego s moralom i principom. Niti jedna ravnateljica ili ravnatelj koji bude razriješen zbog nezakonitog izbora ili drugih nezakonitosti u svom radu neće nikada dobiti moju suglasnost za ponovni izbor na ravnateljsko mjesto u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Vukovaru ili bilo kojem drugom gradu. To je jedina istina i u ovom slučaju! Ravnatelj ne može imati ni jednu mrlju u svom životopisu! A što se tiče moje informiranosti o školstvu u Vašoj županiji ono je jako dobro, jer nijedan ministar prije mene nije toliko često bio u Vukovaru i rješavao probleme vukovarskih osnovnih i srednjih škola. To Vi možda ne znate, ali znaju Vaš zamjenik i saborski zastupnici iz Vukovara koje sam sretao i s kojima sam razgovarao i zajednički rješavao probleme u cilju osiguravanja što je moguće boljih uvjeta u vukovarskim školama. Tako ću nastaviti i dalje, a Vama prepuštam politiziranje, demagogiju i nekorektnost, poručio je Jovanović županu Galiću.

Branimir Bradarić/Večernji list/hkv

Odgovori

Skip to content