Nasilni pokušaji izjednačavanja dobra i zla

DA TI PAMET STANE – Kad čovjek vidi i pročita neke stvari naprosto ne može vjerovati vlastitim očima – Sotonisti iz New Yorka zahtijevaju gradnju sotonskog spomenika u Oklahoma Cityju, točno ispred zgrade pred kojom se nalazi spomenik s Božjim zapovjedima. 

 

{jathumbnail off}Lidija Paris je nedavno pisala o sve agresivnijem laicizmu i bezgraničnom liberalizmu u kojem i najekstremnije i najbolesnije manjine mogu izboriti sva prava. Dokle ide ludilo neograničenog liberalizma i tolerancije, kako se preko sudova i zakona može svašta i kako militantni laicisti i sotonisti očito idu ruku pod ruku u borbi protiv kršćanstva, pokazuje ova vijest iz njemačkog Frankfuter Allgemeine Zeitunga.

 

U američkoj saveznoj državi Oklahomi, gdje je stanovništvo u velikoj većini kršćansko, prošle godine je odlukom parlamenta u glavnom gradu Oklahoma Cityju, ispred State Capitol, zgrade guvernera i Vlade ove savezne države, postavljen spomenik na kojem su napisane Deset Božijih zapovijedi.

No sada sotonisti iz New Yorka, iz organizacije Sotonski hram (Satanic Temple), zahtijevaju također svoj vlastiti sotonski spomenik u Oklahoma Cityju, ispred iste zgrade. Pored sotonsklih simbola, pentagrama i križeva naopako, taj sotonistički spomenik trebao bi sadržati i interaktivne monitore za djecu. Tako ga zamišlja glasnogovornik Sotonskog hrama, Lucien Greaves, koji kaže da bi ta građevina trebala biti posvećenje Sotoni.

Prema Antonu LaVeyu, osnivaču američke Sotonske Crkve (Church of Satan), kult sotonizma predstavlja suprotnost kršćanstvu i otpor protiv “religijskih dogmi”. Dok većina sotonističkih organizacija u Americi izbjegava istupe u javnosti, i radije rade u tajnosti, Sotonski hram iz New Yorka, istupa otvoreno u javnosti i zahtjeva potpuno razdvajanje Crkve i države, pozivajući se na američki ustav.

Prije nekoliko mjeseci, “Američka unija za građanske slobode” (American Civil Liberties Union-ACLU), je kritizirala spomenik Deset Božijih zapovijedi u Oklahoma Cityju i tvrdila da je taj spomenik protivan američkom ustavu i tražila njegovo uklanjanje. ACLU je ateistička i antikršćanska organizacija, koja se bori za potpuno izbacivanje svega religioznog iz javnog života, i zahtijeva između ostalog i za to, da se u SAD javno više ne smije govoriti i pisati “Merry Chritsmas” (Sretan Božić), već samo ono neutralno “Happy Hollydays” (Sretni blagdani).

Glasnogovornik Komisije za očuvanje State Capitola u Oklahoma Cityju, rekao je da će se odbiti zahtjev Sotonističkog hrama iz New Yorka. Ali glasnogovornik Sotonističkog hrama, Greaves uzvratio je da im država mora dozvoliti spomenik, jer ustav garantira ravnopravnmost svih religija. Ako sotonisti budu tužili Vrhovnom sudu, sud bi doista mogao odlučiti protiv Vlade savezne države Oklahome i u korist Sotonističkog hrama i mogao bi narediti Vladi države Oklahome odnosno rukovodstvu grada Oklahoma City, da sotonistima moraju dozvoliti gradnju vlastitog sotonističkog spomenika ispred State Capitola, pored spomenika Deset Božjih zapovijedi. Jer je Vrhovni sud u prošlosti više puta donosio presude da država mora garantirati jedankost religija. Tako se procjenjuje.

Ako bi američki Vrhovni sud doista presudio u korist Sotonističkog hrama i naredio vodstvu grada Oklahoma City, da i sotonistima mora dopustiti gradnju vlastitog spomenika, pored spomenika Deset Božjih zapovijedi, nije teško pretpostaviti, da bi se većinski vjernički narod u Oklahomi usprotivio tomu i spriječio podizanje sotonističkog spomenika. I da bi onda sotonisti, a i agresivni laicisti iz ACLU i slični, zahtijevali rušenje spomenika Deset Božjih zapovijedi, jer u ime religijske neutralnosti, onda ni kršćani ne smiju imati spomenike. Bez obzira što je ogromna većina stanovništva Oklahome kršćanska i što je spomenik sa pločom Deset Božjih zapovijedi u Oklahoma Cityju podignut upravo zato što je ta većina tako željela.

Ovo je upravo još jedan primjer onog ludila samoubilačke „političke korektnosti“ kojom se pokušava nasilno izjednačavati dobro i zlo.

No, da se narod ipak počinje braniti pred sve agresivnijim zahtjevima laicista, pokazuje primjer iz Njemačke prije otprilike mjesec i pol dana.

Tradicija proslave Svetoga Martina među djecom u mnogim njemačkim vrtićima i osnovnim školama je lijepa stara i jako popularna tradicija. Krajem listopada i početkom studenog u mnogim vrtićima i osnovnim školama, održavaju se fešte Svetog Martina, i u povorkama na ulicama, mala djeca u pratnji roditelja nose svjetiljke, lanterne sa svijećom i slično i u vrtićima se održavaju kazališne predstave, itd. Prije mjesec i pol su predstavnici sestrinske stranke hrvatsog SDP-a, njemačke stranke Ljevica (nasljednica KP DDR-a) u jednom gradu u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija (Nordrhein-Westfalen) izazvali veliku prašinu u njemačkoj javnosti zahtjevom da se fešta Svetog Martina, više ne smije zvati tako, i da s treba preimenovati u feštu “Sunce, mjesec i zvijezde”.

Obrazloženje stranke Ljevica za to, je bilo, da se u ime religiozne neutralnosti, ne smiju održavati imena fešti koje imaju kršćanska obilježja, Da se ateisti i pripadnici drugih religija ne bi uvrijedili. I rukovodstvo jednog vrtića je doista odlučilo da se fešta Svetoga Martina više ne zove tako već “fešta Sunce, mjesec i zvijezde”. No narod je proključao od bijesa. Ljudi su prosvjedovali na sve strane. Rukovodstvo tog vrtića, kao i čelnici stranke Ljevica dobivali su desetine tisuća protestnih pisama. Tako su neki drugi vrtići, koji su također htjeli preimenovati feštu Svetoga Martina, odustali od te namjere. Oglasili su se i mnogi predstavnici muslimanskoih organizacija i kazali da nitko ne treba govoriti u njihovo ime, jer njima ne smeta fest Svetoga Martina i oni nikada nisu tražili njegovo preimenovanje. Naprotiv mnogi muslimani su rekli da su kao mala djeca i sami sudjelovali u tim feštama Svetoga Martina u vrtićima i da je to bilo jako lijepo i da to njima i njihovim roditeljima nikada nije smetalo.

T.T./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content