Perković ‘ekskluzivno’ mlati praznu slamu

Najvažnije je spasiti glavu Perkoviću i Nobilu, iako su jedan i drugi već odavno trebali odgovarati za krivična djela koju su navodno učinili i koje navodno čine od Brozovih vremena pa do danas

{jathumbnail off}Napokon smo i to dočekali! Ekskluzivni razgovor u jednim dnevnim novinama (Večernji list, 30. prosinca 2013.), s navodnim ubojicom i istaknutim Udbašem Josipom Perkovićem, koji je već odavno trebao završiti iza rešetaka! Kao prvo, zbog čega se tako dugo čekalo s objavljivanjem ovog intervjua, zašto je on objavljen baš sada kad je došlo vrijeme da se ovog nekadašnjeg (sramnog) tajnog agenta “šutne” u Njemačku, u koju se, kako i sam kaže boji doći? On ističe kako vjeruje hrvatskom pravosuđu i poput malog djeteta moli, kumi i gotovo plače da ga ne izruče, jer “nije ništa kriv”, (sva zla radio je po zakonu!), a zna, zamislite sad ovo, tko je na zvjerski način ubio hrvatskog domoljuba Stjepana Đurekovića, ali – ne želi reći!

Stječe se dojam da je ovaj “ekskluzivni” razgovor u kojem bivši Udbaš priča priče za “laku noć” i koje znaju i “mali policajci” pa čak i doušnici, a na tri stranice nije rekao gotovo ništa što se već ne zna. Najvažnije je spasiti glavu Perkoviću i Nobilu, iako su jedan i drugi već odavno trebali odgovarati za krivična djela koju su navodno učinili i koje navodno čine od Brozovih vremena pa do danas. Smiješno je da je, kako piše ovaj okorjeli Udbaš, u vrijeme stvaranja hrvatske države honorarno radio i na obavještajnoj akademiji na “obuci mladih kolega”. (Predavao je i svojoj rodbini!) Ako je tako, a jeste, onda nije nikakvo čudo što sve i na koji način prolaze i istaknuti hrvatski branitelji, a poglavito predsjednici Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.

Naime, umjesto da se od 1991. kontinuirano proganjaju srpski i ini četnici, agresori na hrvatsku državu, “masovno” se proganjaju hrvatski branitelji koji su branili i obranili svoj Dom. (Sve po zakonu!) Osobito su “na udaru” oni koji poput moje malenkosti pišu i objavljuju knjige vezane uz Domovinski rat, koji pišu tekstove na tu temu. I sam sam svjedokom na koji perfidan i lukav način nam i dalje podmeću razni perkovići. Međutim, ovdje se neprestano govori o samo jednom okorjelom Udbašu Josipu Perkoviću, a što je sa stotinama drugih perkovića, doušnika, izdajica?

Na početku stvaranja države uspjeli su se uvući u sve važnije državne institucije pa sada ucjenjuju, lažu i na taj se održavaju. Perković kaže da im je gospodin Đureković “postao zanimljiv tek nakon što je u Njemačkoj najavio izdavanje knjiga o Brozu, komunizmu, partiji”! Znači, svi koji su pisali protiv Broza bili su na udaru raznih perkovića i nobila, a oni koji su hvalili Broza, krvavu partizansku petokraku, plesali po Hrvatskoj srpska i četnička kola bili su junaci i dobitnici brojnih priznanja!? Slučaj Perković, sad je itekako jasno, ima veze sa slučajevima generala Gotovine i Markača, ali i branitelja poput Veljka Marića, koji je nevin dobio 12 godina zatvora u Beogradu. Što se perkovići i nobile nisu angažirali oko ovih slučajeva? No, uloga jednog Nobila tek će doći na svoje kad iz zatvora izađe Dario Kordić.

Nakon ovog “ekskluzivnog” razgovora s navodnim ubojicom, sada je i maloj djeci valjda jasno zašto u Hrvatskoj nema i neće biti lustracije, zašto su razni perkovići na gotovo svim važnijim funkcijama i zašto je Hrvatska tu gdje jeste.

Perkoviću, ne budi “mali miš”, odi sam u Njemačku, objasni ulogu Udbe i svojih kolega koji su u vrijeme Broza radili protiv Hrvatske i hrvatskog naroda, objasni kako si se ubacio u državni vrh, kakva je u svemu tome uloga tvoga sina, i tome slično. Hrvatska se već jednom treba očistiti od takvih kao što si ti, a to što ćeš ti reći samo će potvrditi ono što i sami znamo – da nisi bio čovjek i da ti Hrvatska nikada nije bila pri srcu. I ovaj “ekskluzivni” razgovor to najbolje potvrđuje!

Autor: Mladen Pavković/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content