Politički progoni ravnatelja: Jovanović i Milanović kažnjavaju domoljublje!


“Na samoj sjednici na kojoj sam razriješen dužnosti, pitali su me jesam li ustaša, spominjali su Vukovar i generala Norca, ali meni je presudio Milanović. Rekao je “treba maknuti plakate i smijeniti Krešu” iako me prije toga molio da mu primim dijete u školu – rekao je Krešimir Mihajlović

{jathumbnail off}Ministar Željko Jovanović odbio je dati suglasnost za ponovno imenovanje ravnateljice Marije Budimir u vukovarskoj OŠ “Siniša Glavašević”. Razlog je, navodno, nepravilnost u natječajnom postupku pri čemu je administrativno izostavljeno nekoliko riječi! Iako je riječ o ravnateljici koja je do sada uspješno odradila dva mandata bez mrlje u karijeri, a kao takvoj joj bezuvjetnu potporu daje čak 90% roditelja i djelatnika škole, ministar Jovanović joj je ipak jako zamjerio jednu stvar – prijavljivanje gradonačelnika Vukovara, Željka Sabe. Sabo je naime, pokušao podmititi Mariju Budimir da u vukovarskom Gradskom vijeću napusti HDZ i prijeđe u SDP. Protiv Sabe je nedavno i potvrđena optužnica, no za njega sankcija nema. Sankcije zato itekako osjeća Marija Budimir, “nepodobna” ravnateljica iz poznate braniteljske, vukovarske obitelji koja će, po svemu sudeći, Jovanovićevom odlukom završiti na cesti. Vukovarski HDZ odmah je reagirao na ovaj potez vlasti i ocjenio ga kao nekorektnu, političku odluku koja svakako neće doprinijeti poboljšanju međunacionalnih odnosa u ovom, ionako uzburkanom gradu.

“Nepravilnost natječajnog postupka” često dođe glave domoljubno osviještenim ravnateljima. Sjetimo se samo zagrebačkog ravnatelja Krešimira Mihajlovića koji je ostao bez posla pod istim izgovorom, a zapravo mu je teško zamjereno izlaganje plakata generala Markača i Gotovine u školskom hodniku dok su još bili u Haagu.

– Na sam dan obilježavanja pada grada Vukovara, počeo je medijski linč na mene zbog plakata koji je proglašen spornim jer su na njima ‘ratni zločinci.’ Jednog jutra u školu je došla novinarka jednog našeg dnevnog lista i upitala me: ‘Zar nije došla inspekcija?’ Na moje iznenađenje što za inspekciju saznajem od novinara još je i nadodala: ‘Da, prijavili su vas neki portali i beogradski B92.’ Da me je prijavio srpski list, potvrdio mi je i inspektorat. Možete misliti kako sam se osjećao, pa ja sam ravnatelj hrvatske, a ne srpske škole. Na samoj sjednici na kojoj sam razriješen dužnosti, pitali su me jesam li ustaša, spominjali su Vukovar i generala Norca, ali meni je presudio Milanović. Rekao je “treba maknuti plakate i smijeniti Krešu” iako me prije toga molio da mu primim dijete u školu – rekao je tada za naš portal Krešimir Mihajlović.

Bivši ravnatelj koji je kažnjen zbog neskrivenog poštovanja prema zatočenim generalima, od tada je svoju brojnu obitelj prehranjivao na razne načine, od ličenja stanova do obavljanja transportnih poslova. Od oslobođenja generala do danas mu se nitko nije niti ispričao, a niti ponudio povratak na radno mjesto.

Vukovarsku ravnateljicu, po svemu sudeći, čeka ista sudbina. Domoljublje je postalo kažnjivo, a glavni suci su, barem što se ovih slučajeva tiče, ministar Jovanović i premijer Milanović, ljudi u čije se odluke ne dira.

Autor: S.V./dnevno.hr

Odgovori

Skip to content