Zdrave poluge mlade hrvatske demokracije: Katolička Crkva, Dr. Markić, Stožer Vukovar

Pojavila su se tri ključna čimbenika mlade hrvatske demokracije. Naravno da je najvažniji od njih sam hrvatski narod…

{jathumbnail off}Autor Dalma Kalogjera

Evo me opet – Pisem u pred-bozicno vrijeme kad sam sama sebi obećala da ću se baviti lijepim mislima i lijepim stvarima – dakle, ne politikom. Ipak, ovdje je riječ o tri ključna čimbenika mlade hrvatske demokracije. Naravno da je najvažniji od njih i pravi nositelj demokracije, sam hrvatski narod.

Ali hrvatski narod veoma je nepredvidljiv. I premda herojski – nije uvijek na braniku vlastitih interesa.

Da pojasnim, o kojim je to cimbenicima demokracije rijec. Kardinal i zagrebacki Nadbiskup dr Josip Bozanić, Dr Željka Markić, osnivačica i ravnatelj gradjanske inicijative “U IME OBITELJI”, te STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA, karizmaticni vodja Tomislav Josic.
Ova tri čimbenika djeluju autonomno – dakle svatko od njih ima svoj nezavisni focus. Zajedničko im je poštivanje hrvatskog naroda i hrvatske države.

Ne samo ljubav, nego bas poštovanje.

Kad spominjem Kardinala Bozanica, to podrazumijeva Katoličku Crkvu u Hrvatskoj koja je na braniku domovine. Uključivsi, ili čak osobito, hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Normalno se crkveni dostojanstvenici ne moraju baviti politikom. Jer se smatram da, kad već imate državu HVALA BOGU – da je ona dovoljno čvrsta i da njezine institucije funkcioniraju OK. Neke hrvatske institucije funkcioniraju, ne samo dobro, nego fantastično.
No, prijelaz s totalitarnog u demokratsko društvo je jako turbulentan. I ima sve moguce nepredvidljive zapreke.
Neke od tih zapreka predvidljivije su od drugih…

Da mi je netko rekao, onih ne tako davnih devedesetih, kad je Hrvatska triumfalno pobijedila — da će se u 21. stoljeću ostaci komunističkog sistema u Hrvatskoj regrupirati do te mjere da će – ne samo formirati vlast, nego je zgrabiti — ovo ni u snu!
Ove regrupirane snage izvršile su prepad na hrvatski narod. Zasto?

Jer je hrvatski narod vjerovao da ce lustraciju obaviti netko drugi. I da bi tu lustraciju definitivno i morao obaviti netko drugi.
Bilo tko drugi osim naroda.
Pa su upali u sačekušu.

Ostaci komunističkog sistema napravili su svakakve svinjarije od kojih je progon branitelja Hrvatske – koje simbolizira pobjednički i neponovljivi Ante Gotovina – valjda nešto najbogohulnije. No njega nisu izručili samo tzv. komunisti. Premda su oni kumovali kovanju optužnice i radili doslovce protiv Republike Hrvatske na strani tužiteljstva u Haagu, etc. etc.

Ne ću si sada kvariti pred-božino raspoloženje pa radije o tome ne mislim.
Dakle, dogodila se totalna inverzija. Što znaci – sve suprotno od očekivanog.
Inverzija dolazi od latinskog verto vertere ili odvrnuti. Ili zavrnuti.

E pa sada, neprijateljski elementi u hrvatskoj Administraciji doista su izvrsili spin. Kao kad netko zavrti onu igračku koja se zove zvrk.
U ovoj situaciji, Katolička Crkva uskočila je u igru da spasi Hrvatsku i hrvatski narod. Poput nekog boksača.
Ostaci komunističkih snaga izvode svoje vratolomije tj. inverziju svega demokratskog i hrvatskog – na praktički dnevnoj bazi – Ovdje bi se i proslavljeni amerićki boksač teške kategorije Mohammad Ali jedva snašao.

A on je sjajno ekvilibrirao. Dakle nastojao održati ravnotežu sa finim pomacima. Bio je, naime, veoma mocan, visok i fizicki superioran. Ali je takodjer njegovao fleksibilnost.

Ne da ja, ne daj Bože, preporučam boks bilo kome. Kao neuropsiholog, protivim se boksu silno jer uzrokuje strasne ozljede mozga. Te Parkinsonovu bolest.. . Ja bih boks zabranila, ali to se ne usudim reći.

Dakle, dragi čitatelji , ako me ikada izaberete za diktatoricu (napokon, izabrali ste Vesnu Pusic, pa zasto ne mene) – moj prvi državni akt je zabrana boksa. Te zabrana lova na plemenite zivotinje (jelene etc.) Tako da znate, na samom pocetku, s kakvom osobom imate posla
ako mi ukazete tu vrhovnu ćast diktatorice..
Da se vratimo na glavnu temu

Ako vas zaskoci neki siledzija, onda Vam treba boksac. Pa tako je Katolicka Crkva morala uskociti bas u tu skrbnicku ulogu nad hrvatskim narodom.
Kad smo vec kod boksa,
U ovoj ulozi je totalno briljirao Tomislav Josic I njegov Vukovarski Stozer. Te gdja dr Zelljka Markic koja je gospodja, ali uzvraca udarce nedostojnih upravo kao ekspert I boksac.

Na dugoj listi zadataka koje je Katolicka Crkva morala obaviti treba spomenuti I neke stvari koje nitko pametan ne bi predvidio. A ni lud ne bi predvitio da ce se itko morati bas sa njima baviti u slobodnoj Hrvatskoj.

ATAK NA SEKSUALNI IDENTITET GRADJANA
AGRESIVNA PROMOCIJA HOMOSEKSUALNOSTI

Nemajuci boljeg posla ostaci komunistickog sistema odlucili su udariti u jedan od ključnih elemenata ljudskog identiteta – naime seksualni identitet.
Nije cilj ni jedne drzave, niti je mandat i jedne Vlade da aktivno -i protivno zelji 80 posto gradjana- provodi homoseksualnu propagandu.

Svako civilizirano drustvo duzno je suociti se sa ovom pojavom, koja nije nista novo. Moglo bi se reci da se svaka nova generacija mora s tim problemom suociti. Kao sto se uostalom mora suociti sa svojom normalnom seksualnoscu.

Civilizirana drustva s tom se pojavom suocavaju ili joj pristupaju na civilizirani nacin. Zna se tocno sto je legalno, a sto nije. To ovisi – ne o hirovima bilo koje trenutne Administarcije — nego o KONSENSUSU cijelog naroda/dakle zajednice.
Agresivna promocija homosekualnosti je jos jedna od inverzija totalitarnih snaga. One to čine iz pakosti. I s ciljem da se hrvatskom narodu oduzme ravnoteža pa više ne zna što je.

Postoji jedan americki idiom “To pull the rug from under you”..

Dakle, recimo da stojite u jednoj sobi na jednom sagu. Pa da netko odluci da vam iznenadno i agresivno podvuće taj sag ispod vaših nogu. Pa, ajde sada, zadržite vi svoju ravnotežu. Taj se idiom odnosi na iznenadne prepade ili oduzimanje neceg bitnog u zivotu jedne osboe.

Nazalost, one snage u Hrvatskoj koje joj misle zlo – nisu bas zainteresirane za kruh, ali za proizvodjenje cirkusa, to jesu.
Sjecate se rimske izreke da narodu treba dati “panem et circenses” Sto znaci “Kruha I Igara”

Gay Prideovi (nedavnih godina) u Zagrebu Splitu I Beogradu bili su agresivni, zaplotnjacki ilegalni I nacinili su milijunske stete. Njih nisu organizirali obicni homoseksualni gradjani.

Gay Prideovi nisu pomogli ni na koji način, homoseksualnim osobama jer su se sami učesnici oblačili u kreštave odore muskih prostitutki. A čenske učesnice u Gay Pridea vrijedjale su lezbijske osobe time da su se 100% ponasale poput escort osoba. Uopće i ne znam pouzdano da li su tesudionice Gay Pride-a zaista homosekualne gradjanke ili prostitutke. Glumice?

Notorne obmaniteljice gradjana?
Samo one znaju!

Uz Gay Prideove – za koje manifestacije nitko nije dobio legitimnu dozvolu hrvatskog naroda, strategija obezglavljenja hrvatskog naroda nastavila se s uvodjenjem notornog 4. modula Zdravstvenog Odgoja.

Valjda čak i Eskimi imaju itekako zdravstveni odgoj. Pa ne treba cijelom svijetu ovo pompozno obznaniti… A postajao je u bivsoj Jugoslaviji bez ikakvih kerefeka- Tom standardnom djelu svakog kurikuluma dodat je moduli ili element koji aktivno promovira homoseksualnost. – Ovo je nezakonito. Upućivati maloljetnike u homoseksualni seks je nezakonito u USA> A gdje nije?

Tom ludom modulu morala se suprotstaviti A TKO DRUGI nego Katolicka Crkva pa se Kardinal Bozanic- nemajuci izbora, morao osvrnuti na taj Modul u Bozicnoj homiliji u prosincu 2012 da se narod zastiti od ovih ocitih ludorija I eksperimenta.

Ovo je valjda prvi put u povijesti nacionalnih drzava da se visoki crkveni dostojanstvenik, mora zaloziti bas na Bozic, protiv ludih i nelegalnih inovacija.
Kao Boy Scoutti- morate na sve biti spremni!

Onda se Kardinal Bozanic ( te posredno Katolicka Crkva) morala zaloziti da se SAM BRAK ZASTITI . Brak je civilizacijsko postignuce. Dijelovi sadasnje Administracije nastojali su prvo osigurati civilno partnerstvo homoseksualnih osoba ( za sto ja jesam-) ali samo kao uvod u sljedecu fazu kojom se dozvoljava homoseksualnim parovima da posvajaju djecu.

Ovo je sve izgledalo puno bezazlenije na početku. Gdja dr Željka Markic, liječnica, osnovala je s ostalim dobronamjernim ljudima gradjansku udrugu U IME OBITELJI. Ta udruga specifično štiti ono za sto smo svi mislili da je sigurno. Da se brakom smatra jedino zajednica muškarca i žene.

Ova tisucljetna tradicija i praksa nasla se na udaru onih clanova Administarcije koji hipokriticki uzivaju itekako sve blagodati normalnog braka. I ne pada im na pamet da se rastave i opet ozene kao “civilni partneri” Grle se s Gay Prideovcima …Ali da ih netko u Europi u sluzbenoj situaciji pita “A sto, a Vi niste gay? Koja sablazan!

Clanovi udruge U Ime Obitelji, te dr. Zeljka Markic, pravilno su shvatili da je sam brak na udaru… Oni su veoma inteligentno odlučili da je najbolji način da se sačuva brak da ga se USTAVOM zaštiti. To znači da je Ustavna definicija braka muskarac i zena. I jedino to. – Oni su se izborili da o ovome odluci isključivo hrvatski narod na Referendumu. -Dakle da se ide na Referendum o tome da se u Ustav RH uvede definicija braka kao zajednice muskarca I zene.

Ovaj referendum doživio je triumph 1. prosinca, 2013.

Ali ne bez buke i bijesa. Sjećate se možda naslova romana americkog autora Williama Faulknera SOUND AND FURY. U prijevodu Krik (buka) i Bijes.
Ma kakva buka i bijes. Protivnici onog itekako I svima očitog – pobenavili su

Ovu strategiju obezglavljenja hrvatskog naroda atakom na seksualni identitet – nakon sto su konstantno napadali hrvatski identitet kao takav – treba shvatiti kao podlu strategiju. Kao kad vam netko povuće sag na kojem stojite.
Iz ovoga je, nadam se, vidljivo, u kojoj su se mjeri Katolicka Crkva te udruga U IME OBITELJI morali intenzivno boriti da se narod ne obezglavi. DA zadrži tlo pod nogama.

Zato sam ih i nazvala polugama mlade hrvatske demokracije.

Treca poluga je STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA. Karizmaticki vodja Tomislav Josic.

O njima mogu reci samo da se junacki bore — Prakticki u rovovskoj bitki da se zaštiti junački Vukovar od desekracije i profanacije.
Bitka za Vukovar – pa zar to nije bilo 1990? Prije 23 godine! I zar ne postoji DRŽAVNI PRAZNIK REPUBLIKE HRVATSKE koji se zove DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA. Ne može jasnije. Ali sadašnja Administracija nastojala je sve učiniti da se ta žrtva obezvrijedi. Atak na Vukovar atak je doslovce na emocionalne temelje Hrvatske.

Kao sto je, uostalom, i progon te izručenje Generala Gotovine bio atak na emocionalne temelje Hrvatske Države.

Obezvrijedjenje Vukovara je takodjer atak na Ustav.
Zasto? Jer se drzavni praznici reguliraju. posredno Ustavom.

Zašto su praznici u Ustavu? Jer se ticu temeljnih vrijednosti i društvenih ideala.
Tomislav Josic i njegovi junaci nastoje ekvilibrirati poput Mohammad Alija. Prakticki na dnevnoj bazi da se zastiti Vukovar.
Referendum za Vukovar kao Mjesto Posebnog Pijeteta. Pa sada, zar to vec nije itekako sadržano u državnom prazniku

Dan Sjećanja na Žrtvu Vukovara?

Ali sjetite se da je pravljenje ludim dio strategije. Mislite reci da je 2 plus 2= 4.

Dalma Kalogjera, Ph.D
Specijalni dopisnik

 

(Napomena čitateljima — Ja nisam dictator, nego specijalni dopisnik. Ali ako se, Vama citateljima i citateljicama, moj clanak svidio – bit cu veoma sretna.
Treba uzeti u obzir da se ovaj članak bavi veoma kontroverznim temama. Čak i veoma dobronamjernima ovi politički izazovi nisu uvijek laki. Postoji dosta politicara koji djeluju za dobrobit naroda i u njegovu korist. Oni nisu u novinama. Njih nitko ne spominje. Njima nitko nije zahvalan..
A znate kakvi su novinari – pa oni obožavaju skandale i osjećat ce se prikraćeni ako ih nema. On pridje jednom politicaru sav ozaren, a ovaj nema nista reci.
Bas nista?
Nije to lako! Jer novinari, kao i glumci i advokati “aim to please” dakle žele se svidjeti. Žele da ova druga strana bude makar malo zadovoljna.)
Dalma Kalogjera, Ph.D.

Odgovori

Skip to content