Poziv na peticiju: Zaustavimo eutanaziju djece!

Ukoliko ovaj prijedlog zakona bude usvojen, dijete od 12 godina moći će bez pristanka roditelja odlučivati o svom životu ili smrti

 

{jathumbnail off}Ukoliko ovaj prijedlog zakona bude usvojen, dijete od 12 godina moći će bez pristanka roditelja odlučivati o svom životu ili smrti. Zakon liječniku daje ovlasti da uz pristanak države preuzme ulogu roditelja. Niti jedno državno tijelo ne bi smjelo imati ovlasti da odlučuje hoće li neko dijete živjeti ili umrijeti!

Belgijski senat nedavno je usvojio prijedlog zakona o eutanaziji djece. U petak se o njemu glasuje u belgijskom parlamentu, što će značiti konačno usvajanje zakona i legalizaciju medincinskih ubojstava teško bolesne djece. Postoje podaci o teškim zloupotrebama postojećeg zakona o eutanaziji te o tome da se maloljetne osobe već podvrgavaju ovom nečovječnom postupku, javlja Zdravstveni odgoj koji ujedno i poziva na peticiju:

“Ukoliko ovaj prijedlog zakona bude usvojen, dijete od 12 godina moći će bez pristanka roditelja odlučivati o svom životu ili smrti. Zakon liječniku daje ovlasti da uz pristanak države preuzme ulogu roditelja. Niti jedno državno tijelo ne bi smjelo imati ovlasti da odlučuje hoće li neko dijete živjeti ili umrijeti!

Belgijski dužnosnici užurbano djeluju i ne dozvoljavaju mišljenje javnosti o ovom pitanju, kao što je glasovanje demokratskim putem. Ne možemo samo šutke promatrati već moramo apelirati na belgijski parlament da ne ide dalje s ovim zakonom. Ne smijemo dopustiti kulturi smrti da napreduje. Belgijski zakon o eutanaziji koji je trenutno na snazi se uvelike zloupotrebljava i mnogi od kršitelja zakona ne izvode se pred lice pravde i ne kažnjavaju se (zbog eutanazije maloljetnika, mentalno hendikepiranih osoba, zatvorenika zbog psihičkih problema, bez pristanka osobe koju se eutanizira, itd. ….).

Apeliramo na političare da odbace predložene zakone i da porade na izradi novih zakona koji su otvoreni životu, dugotrajnoj skrbi i brizi za ranjive skupine u našem društvu”.

Svi oni koji žele stati na kraj ovom nečovječnom postupku mogu potpisati peticiju koja je dostupna na ovom linku.

Autor: S.V./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content