Referendumi savršena dimna zavjesa za nesposobnu vladu

Želio je Zoran, čvsto stiskao oči, obećavao da će biti dobar, dolaziti na posao na vrijeme, održavati sjednice vlade, biti obzirniji prema svojim suradnicima. Ali ništa nije pomoglo. Možda da do kraja ove godine uz želje stisne i palčeve, tko zna…

 

{jathumbnail off}Kako smo očekivali tako je na kraju i bilo, tjedan koji je iza nas obilježio je referendum o braku . Iz svakog ugla iskakalo je zašto zaokružiti ZA a zašto PROTIV. I na kraju se pokazalo da je 66 posto onih što su izašli na referendumu zaokružilo ZA, a 33 bilo ih je PROTIV.

Rijetko tko je iznenađen, a razočaranje spada u neku drugu kategoriju.

Sad je nastala bitka za one koji su ostali doma. Njih nekako vole na svoju stranu pribrojavati i jedni i drugi. Ovaj referendum ostat će zapamćen kao prvi narodni, prvi put su novinari bojkotirali jednu inicijativu, a sve drugo je ostalo po starom. Red rezulatata, red kometara i tako sve dok se ima šta redati.

Svatko tko imao drži do sebe, svrstao se na jednu od strana. Opet je najveći apsurd pokazala Vlada. Kako im u svemu nedostaje odlučnosti, tako je su najprije odlučili spotom pokazati da su protiv, no .. snimilo se, pa se odustalo od emitiranja. Je li to koga iznenadilo – naravno da nije? I da, da ne bi bilo zablude, po kvaliteti i kreativnosti, vidi se da za video spot nije angažiran niti jedan stručnjak izvan Kukuriku koalicije.

Halo, stani malo, BDP je opet pao!

I u trećem ovogodišnjem kvartalu BDP-a, je pao na 0,6 posto u odnosu na isto tromjesečje prošle godine. Je li to koga možda iznenadilo, naravno da nije, što više, jedni bi rekli dobro je, moglo je i gore. Stalno padanje BDP-a razočaralo je našeg premijera Zorana Milanovića, koji je stvarno, ali iskreno želio da taj prokleti BDP-a dođe makar na ‘pozitivnu’ nulu. Želio je Zoran, čvsto stiskao oči, obećavao da će biti dobar, dolaziti na posao na vrijeme, održavati sjednice vlade, biti obzirniji prema svojim suradnicima. Ali ništa nije pomoglo. Možda da do kraja ove godine uz želje stisne i palčeve, tko zna..

Jel’ to java ili samo privid?

Nakon što se opekao oko referenduma o braku, Peđa Grbin više nije tako ‘naivan’, izbjegava medije i odgovore koje je prije sipao iz rukava. Naime Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav nakon kritika stručne javnosti, ali i mišljenja Ustavnog suda produljio je javnu raspravu o ustavnim promjenama, te će se zainteresirana javnost sa svojim primjedbama moći oglasiti do 6. prosinca. Tako sad bar imamo privid da će netko poslušati i prijedloge stručne javnosti.

Ta tvoja limuzina mala!

Sisačko moslavačka županica Marina Lovrić Merzel vratit će skupocjeni Audi i podmiriti iz svog džepa dvije rate leasinga, koje su uplaćene. E sad nije jasno, ako je bila u pravu – zašto vraća limuzinu, a ako nije, hoće li snositi bilo kakve posljedice.

Navodno, nije više mogla podnijeti pritisak javnosti. Poznavajući ‘štedljivost ‘Merzelice, mislim da će ona ponovo biti jako štedljiva. Naime, taj isti Audi A6 sad je rabljeno vozilo, i njegova cijena je minimalno 30% manja, te me ne bi čudilo da ta ista limuzina ponovo vozi Marinu po cestama Sisačko moslavačke županije. Tako bi pokazala svu osjetljivost na tešku gospodarsku i socijalnu situaciju u zemlji. Ma tko zna, taj zna!

Za sve su krive ‘pare’

Nema mira u krovnoj organizaciji hrvatskog sporta, te ni sjednica skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora više ne prolazi u sinkroniziranom podizanju ruku. Pokazala se duboku podijeljenost unutar hrvatskog sporta, točnije između redova sklonih HOO-u i Kluba hrvatskih olimpijaca. Naravno, uvijek neka nervoza se uvuče u redove kada su financije upitne. Bit će zanimljivo ovo iščekivanje.

Zdravko ‘Pomirljivi ‘Mamić

Ostajemo još u sportu. Zdravko Mamić ima u sebi jednu sposobnost koju samo rijetki imaju. Ne to nije šarm, galantnost, miroljubivost. Zdravko spaja i nespojivo. Da vam je netko prije dva –tri tjedana rekao da će BBB kupovati Torcidi ulaznice za utakmicu Dinama i Hajduka, kako će zajedno navijati jedni pored drugih , vjerojatno bi vas prozvali luđakom ili bi pogledali u kalendar da nije 01.04. Ipak, da bi bili sigurni da smo i dalje u Lijepoj našoj, sukobili su se ali s policijom. Eto bio je to jedan ‘običan ‘tjedan u ovoj našoj Hrvatskoj.

Autor: Ilijana Grgić/politikaplus.com

Odgovori

Skip to content