(VIDEO) Potpišite peticiju: Odbacimo ‘rezoluciju smrti’

Europski parlament će u utorak 10. prosinca glasovati o izvješću Estrela o seksualnim i reproduktivnim pravima i zdravlju, odnosno o izvješću koje promiče pobačaj kao temeljno ljudsko pravo

{jathumbnail off}Reject the Estrela Report! Oduprimo se kulturi smrti! Europski parlament će glasovati o izvješću Estrela o seksualnim i reproduktivnim pravima i zdravlju (abortus) u utorak 10. prosinca. (cinično: 10. prosinca je inače Međunarodni dan ljudskih prava.)

Ovo rješenje promiče pobačaj – lobi kako bi izvukao što više novca od poreznih obveznika EU.
Ovo je drugi pokušaj Odbora Europskog parlamenta za prava žena da prijeđe granicu nadležnosti i kršenja načela supsidijarnosti: pobačaj i obrazovanje nisu u nadležnosti EU-a i EU-parlament nema pravo odlučivati o tim pitanjima.

Ako ovo izvješće prođe, to će promovirati seksualnu edukaciju za djecu 4 godine starosne dobi i pobačaj kao temeljno pravo , pa čak i kao sredstvo kontracepcije.

U mjesecu listopadu EU Parlament je odbacio ovu ‘rezoluciju smrti’, no sad je na ponovnom glasovanju!

Na ovom linku se nalazi peticija “Reject the Estrela Report” koju je poželjno potpisati, budući je kod prošlog glasovanja skupljeno oko 70.000 potpisa koji su utjecali na odbacivanje ovog izvještaja. http://www.citizengo.org/en/1150-reject-estrela-report

{youtube}NgCcKDwFyUQ{/youtube}

Milenko Bušić/croative.net

Odgovori

Skip to content