(VIDEO) Vučemilović odlučno pozvao branitelje da se opet stave na raspolaganje

 

Vučemilović odlučno pozvao branitelje da se opet stave na raspolaganje! Iznenađena voditeljica: ‘Je li to vojni udar?’

 

{jathumbnail off}Ja, nažalost, ovim putem moram pozvati sve branitelje i domoljube: “Gospodo, ja mislim da je došlo vrijeme da mi koji smo preuzeli odgovornost i žrtvovali se u borbi protiv velikosrpske agresije da se ponovo stavimo na raspolaganje i suprotstavimo devastaciji naše domovine. Došlo je vrijeme za pravi put, a to se jedino može pomoću domoljuba i branitelja” – kazao je Vučemilović.

Ilija Vučemilović Šimunović, predsjednik Zbora veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, gostovao je u emisiji “Oluja”. Tom prilikom pokazao je svo nezadovoljstvo zbog diskriminirajućeg odnosa Vlade spram hrvatskih branitelja, počevši od prijedloga o smanjenju mirovina pa sve do referenduma o ćirilici. Vučemilović je ovo gostovanje iskoristio i kako bi kazao svoje mišljenje o generalu Gotovini, a kako je emisija tekla, njegova je nervoza rasla pa je “sve branitelje pozvao na raspolaganje”:

– Nismo mi kao Savez antifašista koji je dobio 1.600.000 kuna, a zbor gardijskih postrojbi i specijalna policija oko 700.000 kuna. Znači, dobili smo upola manje. To isto govori o odnosu prema nama koji smo stvorili ovu domovinu. Ja, nažalost, ovim putem moram pozvati sve branitelje i domoljube: “Gospodo, ja mislim da je došlo vrijeme da mi koji smo preuzeli odgovornost i žrtvovali se u borbi protiv velikosrpske agresije da se ponovo stavimo na raspolaganje i suprotstavimo devastaciji naše domovine. Došlo je vrijeme za pravi put, a to se jedino može pomoću domoljuba i branitelja” – kazao je Vučemilović.

Nakon što je voditeljica pitala, nije li to poziv na vojni puč, odnosno vojni udar, Ilija Vučemilović je rekao:

– Ako netko vrši udar, onda je to vlast koja ignorira demokratsku volju, koja olako krši i mijenja zakon i Ustav. A sada ću vam reći i ovo, nas u Stožeru je na prikupljanje potpisa su poticali upravo ministar i premijer Milanović. Matić je doslovno rekao da će on prvi potpisati referendum, ja vam to tvrdim! – rekao je Vučemilović.

Upozorio je i Kajina na neprimjereno etiketiranje branitelja koji su zaslužni za fotelje u kojima političari sada sjede, te ga podsjetio na velike skupove koje su branitelji organizirali, a koji su redovito prolazili bez ijednog incidenta.

– Nikad nije bilo problema na našim skupovima. S druge strane imate male grupice koje prosvjeduju protiv tko zna čega i zbog kojih policija uvijek ima posla. Prošle godine pred katedralom je organiziran prosvjed na koji je, zamislite, policija dovezla prosvjednike, vodila od točke A do točke B i na kraju odvezla – kazao je predsjednik Zbora veterana hrvatskih gardijskih postrojbi misleći pritom na “ljubljenje pred katedralom” u organizaciji LGBT-a.

Što je sve rekao Vučemilović, pogledajte u videu:

{youtube}As3qj72Wo1c{/youtube}

Autor: S.V./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content