Zamaskirani papa Franjo noću pomaže rimskim beskućnicima i sirotinji

Nagađanja da se papa Franjo noću iskrada iz Vatikana i obilazi rimsku sirotinju, koja je nedavno potaknuo poljski nadbiskup Konrad Krajewski, vjerojatno su točna

 

{jathumbnail off}Postoje priče da je papa Ivan XIII. bježao navečer iz Vatikana kako bi uživao u ljepoti Rima, a da je Pio XII. odjeven kao franjevac tijekom Drugog svjetskog rata pomagao u prebacivanju rimskih židova na sigurno.
Nagađanja da se papa Franjo noću iskrada iz Vatikana i obilazi rimsku sirotinju, koja je nedavno potaknuo poljski nadbiskup Konrad Krajewski, vjerojatno su točna, piše u srijedu američki The Huffington Post pozivajući se na izvore u Švicarskoj straži.

Jedan izvor u Rimu rekao je za The Huffington Post da je “Švicarska straža potvrdila da Papa izlazi noću iz Vatikana odjeven kao običan svećenik kako bi se sastajao s beskućnicima”.

Krajewski, “papinski djelitelj milostinje”, potaknuo je nagađanja da se Papa noću iskrada iz Vatikana svojim prošlotjednim intervjuom. “Kada mu kažem: ‘večeras idem u grad’ uvijek postoji opasnost da će poći sa mnom”, rekao je nadbiskup. On se samo nasmijao na izravno novinarsko pitanje je li Papa to stvarno i učinio.

Franjo nije jedini papa poznat po noćnim lutanjima. Postoje priče da je papa Ivan XIII. bježao navečer iz Vatikana kako bi uživao u ljepoti Rima, a da je Pio XII. odjeven kao franjevac tijekom Drugog svjetskog rata pomagao u prebacivanju rimskih židova na sigurno.

Još kao nadbiskup Jorge Bergoglio obilazio je noću na ulice Buenos Airesa kako bi dijelio kruh s beskućnicima. S njima je zajedno sjeo i jeo na ulici kako bi im pokazao da su voljeni.

Autor: Hina

Odgovori

Skip to content