Nova epidemija AIDS-a razbuktala se među homoseksualcima u Kanadi i SAD-u

Evidentno je da virus kola u jednoj vrsti opasnog začaranog kruga jer je broj homoseksualaca u odnosu na opću populaciju relativno mali i jedini način suzbijanja infekcije jest uzdržavanje od homoseksualnih spolnih odnosa

{jathumbnail off}Već smo pisali o epidemiološkim studijama u Kanadi koje upozoravaju na 20 godina manji životni vijek homoseksualaca zbog upražnjavanja homoseksualnih spolnih odnosa. Bolesti koje nesrazmjerno više pogađaju mušku homoseksualnu populaciju su sifilis, analni rak, hepatitis B i C. Međutim, na prvom mjestu nalazi se opaka bolest AIDS odnosno infekcija HIV virusom. Ovogodišnji podaci američkog Centra za kontrolu bolesti su alarmantni i upozoravaju na novu epidemiju AIDS-a koja bukti među homoseksualcima u toj zemlji posljednjih godina. Prva velika epidemija bila je u 80-tim godinama prošlog stoljeća kada je nakon seksualne revolucije prvi put došlo do širenja, a zatim i do otkrića te bolesti unutar homoseksualnih krugova.

CDC ne navodi čimbenike ponovnog naglog porasta epidemije u SAD-u, međutim neki stručnjaci upozoravaju da se vodeće organizacije za prava homoseksualaca uopće ne bave dovoljno ovim pitanjem te ne iznose alarmantne podatke u javnost jer se fokusiraju na uvođenje „gay braka“, borbu protiv diskriminacije homoseksualaca i širenjem pozitivne slike o homoseksualnosti, što uključuje i indoktrinaciju homoseksualnom ideologijom učenika po školama.

Prema uzrocima tolike zastupljenosti infekcije HIV-om koje navodi CDC evidentno je da virus kola u jednoj vrsti opasnog začaranog kruga jer je broj homoseksualaca u odnosu na opću populaciju relativno mali i jedini način suzbijanja infekcije jest uzdržavanje od homoseksualnih spolnih odnosa.

 

Centar za kontrolu bolesti (CDC) upozorava homoseksualce na stope zaraze HIV-om epidemijskih razmjera

Autor: Thaddeus Baklinski

Objavljeno: 8. srpanj, 2013.

 

WASHINGTON, DC, 8. srpanj, 2013. (LifeSiteNews.com) – Krajem lipnja američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) objavio je informativnu brošuru u kojoj se upozorava da stope zaraze HIV-om, koje su već poprimile epidemijske razmjere, kontinuirano i stabilno rastu među muškarcima koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM).

„Homoseksualci i biseksualci i dalje su u epicentru epidemije HIV-a/AIDS-a,” rekao je Jonathan Mermin, pročelnik odjela za prevenciju HIV-a/AIDS-a Centra za kontrolu bolesti.

CDC ističe da iako homoseksualci čine vrlo mali udio u ukupnoj muškoj populaciji (4%), muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) čine preko tri četvrtine svih novih infekcija HIV-om i gotovo dvije trećine (63 posto) svih novih infekcija u 2010. godini (29.800).

{jathumbnail off}„Muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima i dalje ostaju skupina koja je najviše pogođena HIV-om u Sjedinjenim Američkim Državama,“ navodi se u brošuri.

Internetski portal US News izvješćuje da ukoliko infekcije HIV-om među muškarcima koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) i dalje nastavi rasti istim intenzitetom, više od polovice homoseksualaca koji su trenutno u studentskoj dobi će se zaraziti HIV-om prije nego navrše 50 godina života.

Kada se napravi analiza prema dobnim skupinama, izvješća CDC-a navode da su infekcije među najmlađom dobnom skupinom (13-24 godine ) muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) porasle sa 7.200 infekcija u 2008. na 8.800 u 2010. godini, što iznosi porast od 22 posto u istom razdoblju.

{jathumbnail off}Mlađi crnci koji imaju spolne odnose s muškarcima i dalje imaju najvišu stopu zaraze prema podacima CDC-a, čineći više od polovice (55 posto) svih novih infekcija među mladim MSM.

„Nove procjene CDC-a pokazuju da Afro-amerikanci, više nego bilo koja druga rasna ili etnička skupina, i dalje snose najviši teret zaraze HIV-om u Sjedinjenim Američkim Državama,“ navodi se u izvješću. „Dok crnci predstavljaju približno 14 posto ukupne populacije SAD-a, čine gotovo polovicu (44 posto) svih novih zaraza HIV-om u 2010. godini (20.900). Učestalost zaraze HIV-om među crncima bila je gotovo osam puta veća nego među bijelcima – 68.9 naspram 8.7 na 100.000 stanovnika od ukupne populacije.“

Međutim, ukupni broj infekcija najveći je među bijelcima: „MSM bijelci i dalje predstavljaju najveći broj novih zaraza HIV-om među ukupnom MSM populacijom (11.200), a odmah iza njih dolaze MSM crnci (10.600) i MSM latino-amerikanci (6.700).”

Unatoč vrlo uznemirujućim podacima, vodeća organizacija za prava homoseksualaca u SAD-u, koja je od strane nekih aktivista koji se bore protiv HIV-a nazvana posprdnim imenom „Gay d.d.“ (Gay Inc.), jedva spominju ili jedva raspoređuju ikakva sredstva za borbu protiv ove pošasti te se umjesto toga fokusiraju na pitanja kao što je uvođenje „gay braka“, borbu protiv nasilja prema homoseksualcima i „poticanje afirmativnog odnosa prema homoseksualnosti među vjerskim zajednicama,“ navodi portal US News.

„Porast HIV-a/AIDS-a u posljednje vrijeme… je ogroman i o njemu se ne govori jer ga „Gay d.d.“ uopće ne spominje,“ rekao je za US News Peter Staley, osnivač Akcijske skupine za liječenje bolesti.

CDC navodi da njihova analiza nije ispitivala uzročnike porasta infekcija HIV-a/AIDS-a kod muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima.

Ova organizacija navodi kako „studije ukazuju da rizično ponašanje pojedinca nije isključivo odgovorno za nesrazmjernu zastupljenost HIV-a među muškarcima koji imaju spolne odnose s muškarcima,“ već su drugi odlučujući čimbenici uključeni u veliki porast epidemije HIV-a/AIDS-a u homoseksualnoj zajednici, što uključuje sljedeće: „veća učestalost HIV-a među MSM skupinom vodi do većeg rizika izloženosti HIV-u pri svakom seksualnom susretu; visok udio mladih MSM (naročito mladih MSM crnaca) koji nisu svjesni činjenice da nose infekciju, što povećava rizik da će bez znanja prenijeti virus drugima; stigma i homofobija neke osobe odvraćaju od traženja preventivnih usluga protiv HIV-a; prepreke, kao što je nedostatak zdravstvenog osiguranja i zabrinutost za stupanj povjerljivosti, što sve utječe na manji pristup uslugama testiranja, zdravstvene skrbi i antiretroviralne terapije; te visoke stope zaraze nekih drugih spolno prenosivih bolesti, što može olakšati prijenos HIV-a. Povrh toga, mnogi mladi homoseksualci mogu podcijeniti svoj osobni rizik izlaganja HIV-u.“

Navodeći najbolje metode zaštite od infekcije HIV-om/AIDS-a, CDC na prvom mjestu ističe apstinenciju tvrdeći da je „najpouzdaniji način za izbjegavanje infekcije apstinencija od spolnog odnosa.“

Nakon toga slijedi „monogamnost oba partnera.“ Smanjenje broja spolnih partnera i upotreba kondoma nalazi se dalje na listi učinkovitih mjera prevencije.

Cjelovit tekst izvješća Centra za kontrolu bolesti pod nazivom „Nove zaraze HIV-om u SAD-u“ nalazi se ovdje.

Izvor: zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content