(Video) Talk show “S Anitom aktualno” na Z1 otkrio mnoge stvari oko tzv. slucaja Perkovic

U slučaju da hrvatsko pravosuđe odluči suprotno njemačkom traženju, odlučivat će Europski sud u Strasbourgu

 

{jathumbnail off}Talk show voditeljice Anite Malenice na zagrebačkoj televiziji Z1 ugostio je trojicu poznatih pravnika koji su odgovarali na pitanja o izručenje Josipa Perković Njemačkoj po EU uhidbenom nalogu.

Gostovali su Davor Prtenjača, njemački odvjetnik obitelji žrtava Udbaških ubojstava, Krunislav Olujić, odvjetnik i bivši predsjednik Vrhovnog suda, bivši glavni državni odvjetnik i bivši predsjednik Ureda za nacionalnu sigurnosst (UNS) te Kristijan Turkalj, bivši pomoćnik ministra pravosuđa koji je vodio pregovore oko završetka zatvaranja poglavlja 23. o pravosuđu.

Tijekom emisije otvoreno je niz pitanja na koje su dani odgovori koji umnogome objašnjavaju stanje u današnjoj državi Hrvatskoj. Svi oni koji budu otvarali donji link moći će čuti kako dr. Krunislav Olujić, već prije donošenja presude u slučaju izručenja Josipa Perkovića Njemačkoj, napada suca Ivana Turudića dok uopće ne spominje niti komentira suca Antu Zeljka, koji kasnije, gle čuda, oslobađa Zdravka Mustača.

Iz govora njemačkog odvjetnika hrvatskih korijena Davora Prtenjače treba istaknuti onaj dio u kojem on razotkriva i upozorava na opasnost od hrvatskih pravnih smicalica među kojima spominje i moguće zakašnjenje žalbe (u slučaju odluke o neizručenju). Tijekom emisije Prtenjača je naglasio da bi o svemu na kraju ipak mogao odlučivati Europski sud u Strasbourgu, kojem bi se moglo žaliti njemačko pravosuđe u slučaju da hrvatsko pravosuđe odluči suprotno njemačkom traženju o izručenju. A tu mogućnost hrvatski mediji ne iznose u javnost.

Pogledajte cijelu emisiju:

{youtube}NIQtKMY1HwA{/youtube}

 

Stjepan Ivan Mandić/http://fenix-magazin.com/croative

Odgovori

Skip to content