GOSPODARI KAOSA – glavni sukob vodit će se na duhovnom području

 

U budućnosti će se ratovi voditi isključivo zbog pitke vode, kaže admiral Domazet, napominjući da se na području Hrvatske i BiH, na dubini od 50 do 200 m, nalazi najveći bazen pitke vode u Europi. No, treba svakako naglasiti da će se glavni sukobi voditi na duhovnom području. 

 

Admiral Domazet – Gospodari Kaosa

Nikakva sukoba između islama i kršćanstva nema. Ali, postavlja se pitanje njihova opstanka, oni su na udaru, gospodari kaosa žele nametnuti svoju kulturu i svoju novu vjeru, a to je pseudovjera „New Agea“, tj. „novog doba“.

U svojoj knjizi „Gospodari kaosa” hrvatski admiral u mirovini Davor Domazet Lošo raščlanjuje svjetske društvene i političke odnose i ukazuje na uzroke i izvore stalnih svjetskih kriza i sukoba. Njegova je osnovna postavka da je, u stvari, riječ o sukobu dobra i zla u kojemu su na jednoj strani Krist, dobro i vrjednote, a na drugoj hedonizam, zlo i Sotona. Iza svega stoje pojedinci i tajna, polutajna pa čak i javna društva, koja žele ovlada ti svijetom. Naziva ih gospodarima kaosa, “ljudima koji vjeruju u svijet bez Boga, a ne vjeruju u iznimnost ljudske osobe, ljudima koji žele ovladati tvarnim svijetom, uspostaviti svjetsku nad-vladu i njezine ustanove”. Organizirano nastupaju već dva stoljeća, mijenjajući djelomično odore i govor, a njihovi su glavni protivnici i neprijatelji „identitet i vrjednote, raznolikost i bogatstvo Stvoriteljeva djela”. Početak im je i ishodište Francuska revolucija 1789. godine, tvrdi pisac, u kojoj su gospodari kaosa napravili veliki prevrat, a prvi im je cilj bio uništiti kršćanski identitet i kršćansko utemeljenje europske društvene zbilje. Francuska je revolucija bila njihovo prvo djelo, prva faza, potom je došla druga – komunizam i fašizam – koja je uništila Rusiju i Njemačku. Treća, odlučujuća, u tijeku je, a ime joj je “neoliberalistički globalizam”. Za ovladavanje svijetom izazivači i gospodari kaosa koriste se multinacionalnim kompanijama kao udarnim sredstvom ostvarivanja osnovnoga tvarnog cilja – ovladavanja dvama temeljnim izvorima: naftom i pitkom vodom. Važno je sredstvo i promidžba, tj. mediji koje autor naziva „mekom silom“premda će se u budućnosti ratovi voditi isključivo zbog pitke vode, kaže admiral, napominjući da se na području Hrvatske i BiH, na dubini od 50 do 200 m, nalazi najveći bazen pitke vode u Europi, ipak će se glavni sukobi voditi na duhovnom području. Gospodari kaosa ili deterministi, koji niječu Boga, žele zagospodariti svijetom, uništiti obitelj, naciju i državu.

“Naša bi civilizacija mogla izbjeći vlastiti krah, u koji je guraju gospodari kaosa, samo ako ponovno oživi svijet Kristove civilizacije, objedinjene u katoličko-pravoslavnoj galaksiji ljubavi, koju će potpomoći islamska postojanost vjerovanja u jednoga Boga”, napisao je admiral Domazet u uvodu svoje knjige. Posljednje korake u stvaranju “zemaljskog raja bez Boga” vidi u stvaranju europskog ustava.

– Piše se i govori kako svijet ide prema sukobu civilizacija.

Ne postoji sukob civilizacija. To oni, gospodari kaosa, žele tako prikazati. Postoji sukob sekulariziranog (bezbožničkog) Zapada, koji je odbacio svoju kršćansku vjeru, protiv naroda koji su zadržali svoju vjeru, a to je islam, ili točnije – gospodari kaosa protiv “preostale” monoteističke vjere.

– Je li moguće približavanje zapadne kulture i kulture islamskog svijeta?

Prožimanja kršćanske i islamske kulture u mnogočemu uvijek je bilo, među ostalim, uzeli smo arapske brojke, a mnoge dosege kršćanstva uzima islamski svijet. Dakle, nije pitanje hoće li doći do približavanja, već je pitanje – hoćemo li uspjeti sačuvati vrjednote: zapadna civilizacija svoje kršćanske vrjednote i svoj kršćanski identitet, a islamski svijet svoje islamske vrjednote. Nikakva sukoba između islama i kršćanstva nema. I nema nikakvih razloga da te kulture ne razgovaraju. Ali, postavlja se pitanje njihova opstanka, one su na udaru, gospodari kaosa žele nametnuti svoju kulturu i svoju novu vjeru, a to je pseudovjera „New Agea“, tj. „novog doba“.

– Među muslimanskim vjerskim vođama i intelektualcima u BiH, Hrvatskoj i svijetu, može se čuti da ne postoji islamski terorizam?

O tome sam dosta pisao i govorio. U onom smislu u kojem se prikazuje u zapadnoj civilizaciji – ne postoji. Ne postoji ni u islamskoj vjeri. Da bi se mogao poraziti islamski svijet, optužuje ga se za terorizam. To ne znači da u svakoj civilizaciji ne bi bilo postupaka terorističke naravi, to je druga stvar. Ali, a priori proglasiti cjelokupnu civilizaciju, islamski svijet, terorističkom, to je preopasno i u krajnosti neozbiljno. I ja se u tom dijelu slažem s onim islamskim intelektualcima koji tvrde da ne postoji islamski terorizam kao takav. Nije terorizam izmišljotina sljedbenika proroka Muhameda, nego je izmišljotina nekih anglosaksonskih intelektualaca. Ali to ne znači da ne postoji radikalizacija jednog dijela islamskog svijeta, no na islamu je i islamskom svijetu da se unutar sebe obračuna s radikalizmom, a ne da netko u ime toga radikalnog dijela nameće radikalizam cijeloj civilizaciji.

– Postoje li snage u islamskom svijetu koje se mogu obračunati sa svojim radikalizmom?

To je njihova stvar, ne možemo mi prosuđivati. Amerikanci su izmislili terorizam, iskoristivši pojedince kao što su Bin Laden i slični. A Bin Laden nije nikakav muslimanski vjernik, on ne vjeruje ni u što, ni u proroka Muhameda ni u Allaha. Jer da vjeruje, ne bi činio to što čini.

– Postoji li opasnost od islamskoga terorizma u BiH i Hrvatskoj?

Postoji opasnost kao i u bilo kojim drugim zemljama. To je plašenje svijeta i takvim pitanjem pristajemo na postavku koju je zacrtao George Bush – da je islamski; svijet teroristički. Nikakav terorizam takva globalna tipa kakvog nam se želi prikazati, od islamskog svijeta Hrvatskoj ne prijeti. A ako glavnim igračima bude u interesu BiH i muslimane u njoj prikazati kao ishodište muslimanskog terorizma, to se može napraviti. Može se pojaviti neki luđak i staviti bombu, to nitko ne može isključiti, ali pitanje je s kojim ciljem to radi i zašto. Ali Agca išao je ubiti Papu, ali pitanje je tko je upravljao Ali Agcom? Je li to islamski svijet ili su tajne službe nekih drugih zemalja?

– Kako bi, uzimajući u obzir sve vaše postavke, trebali i mogli živjeti katolici, pravoslavci i muslimani u BiH?

Srbi bi, jednom za svagda, trebali proći katarzu i prekinuti sa srpskim širenjima i osvajanjima. Bili su loši igrači u rukama Britanaca i Francuza. Prije svega trebali bi osvijestiti svoj pravoslavni kršćanski identitet. Svjesni su da od svih naroda Europe imaju najmanje krštenika. Osim toga, trebali bi shvatiti da gospodari kaosa žele uništiti cjelokupno kršćanstvo, i katoličko i pravoslavno, i moraju jednom shvatiti da mi, Hrvati i Srbi, imamo istog protivnika. Na neki bi način to trebali shvatiti i muslimani, jer nakon uništenja kršćanstva na red dolazi i islam. Budući da na istom prostoru u BiH obitavaju i pravoslavci i katolici i muslimani, trebali bi imati zajedničko uporište – da svatko čuva svoju vjeru i da svaki od njih čuva druga dva susjeda. To je jedino rješenje, i takva BiH mogla bi postati primjer drugim zemljama u kojima se juriša na njihovo vjersko dostojanstvo.

– Tvrdite da su gospodari kaosa zamislili i naumili nestanak Hrvata iz BiH? Hoće li im se naum ostvariti?

Ne će se to dogoditi ako Hrvati u BiH sačuvaju svoje kršćansko katoličko dostojanstvo. To je ključ opstanka. A opstanak Hrvata u BiH ključ je i opstanka hrvatske države. Cilj je gospodara kaosa nestanak Hrvata središnje Bosne; kad oni nestanu, onda su na redu Hrvati Hercegovine, ako nema Hrvata Hercegovine, gdje je onda Hrvatska, nema je južno od Velebita, i tada je nema nikako. Vidim da kardinal Puljić i biskupi Perić i Komarica dobro shvaćaju i vide da je u očuvanju duhovnosti, kršćanske katoličke vjere, crkava pa i Međugorja, ključ opstanka Hrvata u BiH. Ako se obrana bude tražila u nekoj tvarnoj dimenziji, od nje nema ništa. Dok god postoje dvojica ili dvoje Hrvata u BiH, od kojih je jedan svećenik, BiH je bila i ostat će hrvatska.

 

Piše: Ivan Kaleb, Naša ognjišta

Izvor: glasbrotnja.net

 

Odgovori

Skip to content