NESTRPLJIVO OČEKIVANA KONVENCIJA SDP-a: RED, RAD, RAST – PIPL MAST TRAST AS

Biseri konvencije “Red, rad i rast”  Neponovljiva Vesna Pusić: “Ovo je najuspješnija Vlada koju smo imali”

 

Samo saznanje da danas Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) održava svoju stranačku konvenciju moralo je kod ljubitelja crnog humora izazvati veliku nestrpljivost, jer kad se na okupu nađu SDP-ovci i njihovi prijatelji u tako reprezentativnom sastavu, politički urnebes jednostavno ne može izostati. I zaista, na što organizatori mogu biti posebno ponosni, konvencija je u tom smislu doživjela potpun uspjeh, koji će se sigurno prepričavati sljedećih dana, sve dok ih polako ne zasjene sjednice Vlade Republike Hrvatske. No, danas je danas, a sutra je sutra. Uživajmo!

I odmah da još dodamo, morat ćemo na žalost malo razočarati naše drage SDP-ovce i reći da su se njihovi predstavnici svojski trudili i predstavili se zaista u svoj svojoj raskoši prirodnih talenata, na čemu im od srca čestitamo, ali nagrada za najveći biser konvencije “Red, rad i rast”, osim možda samom njezinom nazivu, u našem izboru odlazi ipak njihovoj dragoj gošći i strateškom partneru iz Hrvatske narodne stranke. Radi se o prvoj potpredsjednici Vlade i ministrici vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Vesni Pusić. Ona je oštru konkurenciju uspjela pobijediti izjavom koja pogađa samu bit djelovanja ove vlade u ovoj zemlji: “Ovo je najuspješnija Vlada koju smo imali”. Nema što, Vesna Pusić je zaista neponovljiva i već se sad može sa sigurnošću reći da je ostavila trajni i neizbrisivi pečat u analima hrvatske političke komedije.

Vesna_Pusic_Zoran_Milanovic
PRVA NAGRADA – DIJAMANT

Ovo je ne samo uspješna već najuspješnija vlada koju je Hrvatska imala i bez obzira što se dogodi na sljedećim izborima, iza ove vlade neće ostati ništa ispod tepiha. Iza ove koalicijske vlade ostat će jasni rezultati koje svatko može vidjeti danas, a moći će ih vidjeti i na kraju mandata.

– Vesna Pusić

 

DRUGE NAGRADE – 24 KARATA

Pred nama je važan posao i ne smijemo dopustiti da ovo što smo dosada činili bude samo povijesni slučaj, akcident.

– Zoran Milanović

 

Pred nama je vrijeme razgovora i dogovora o budućnosti EU, a pri donošenju tih važnih odluka, poći ćemo od toga da EU nije preglasavanje, nego uvjeravanje i dogovaranje, što je odgovor onima koji sumnjaju u snagu hrvatskog glasa u EU. Sada kad smo članica EU, mi ne želimo građanima samo objašnjavati EU, nego ju i mijenjati na bolje.

– Neven Mimica

 

Ova vlada plaća danak neuređenog vođenja države, no to nismo uzeli kao izliku, nego krenuli raditi.

– Siniša Hajdaš Dončić

 

Vlada je od početka mandata napravila puno, ne postoji čarobna formula da se gospodarski problemi riješe preko noći, no važno je da imamo jasne ciljeve i ustrajnost u realizaciji. Instrument predstečajne nagodbe brzo je restrukturirao gospodarstvo, zaštitio 25.000 radnih mjesta i smanjio nelikvidnost.

– Branko Grčić

 

()
– Slavko Linić

 

Nismo se došli obogatiti, nego uvesti red, jer samo uređena država može postati konkurentnija, uspješnija i sretnija zemlja, no da bismo to proveli, moramo mijenjati stare navike i odreći se starog načina razmišljanja.

– Milanka Opačić

 

Proteklih godinu i pol dana od zadnje SDP-ove konvencije bilo je teško i morali smo se boriti s učincima svjetske i europske krize te onim što smo naslijedili s jedne strane, dok je s druge strane to bila aktivna obrana pred napadima nesnošljivosti i netolerancije u Hrvatskoj, na domaćem terenu.

– Zoran Milanović

 

Izvor: hkv.hr

Odgovori

Skip to content