NIJE SAMO NOVAC U PITANJU: Rastrošnoj županici treba suditi za veleizdaju!

Samo naivčine mogu povjerovati da aktualna županica nije imala saznanja o protuhrvatskom pedigreu Bore Rkmana pa ga je unatoč tomu izabrala za svog prvog “doglavnika”. Nije li političko favoriziranje jednog ortodoksnog četnika veleizdaja hrvatskih interesa, ali i pljuska poštenim hrvatskim braniteljima Sisačko-moslavačke županije

“Cinkanjem” jednog pouzdanog kadra iz bivšeg režima ovih dana je poput okorjelog kriminalca s lisičinama na rukama ponižen i uhićen predsjednik liječničkog sindikata i pritvoren na mjesec dana. Sve je učinjeno veoma brzo i efikasno (uz naručene tv-kamere) kako bi narcisoidni “ministar zdravlja” mogao lakše obračunati s opravdanim štrajkom (svojih) liječnika; politički obračun, par exellence!

Dakle, temeljem dobro osmišljene, denuncijaške “TV-prijave” svog kolege po struci, predsjednik liječničkog sindikata (koji je rat proveo na zapadno-slavonskom bojištu, kaže tako general Đuro Dečak) promptno je strpan iza rešetaka i optužen za ratno profiterstvo, korupciju i lažni invaliditet. S druge strane imamo jednu političku goropadnicu – “čistokrvnu” raspikuću koja u mirnodopsko vrijeme radi što joj je volja s teškim milijunima novca poreskih obveznika i nitko joj ništa ne može jer uživa status “kumčeta” političkih moćnika. Pače se i hvali svojim mentorima!

“Ponosna sam na svoje kumstvo sa Slavkom Linićem i Mirandom Mrsićem”, kazala je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel rođena Sekulić u svojedobnoj tv-emisiji Labirint u kojoj se pokušavalo ustanoviti koliku imovinu županica posjeduje, koliko je ona vrijedna i kako ju je stekla. Ne ulazeći u veoma podozrivo podrijetlo njene mega – imovine nesporno je da Lovrić-Merzelica “šapkom i kapom” troši, ali ne svoju nego državnu imovinu, a da joj pri tome leđa štite njeni kumovi sa samog vrha kriminalne KUKURIKU – klike.

Kojeg li samo bezobrazluka, račune za privatne bakanalije pripisati izmišljenim “braniteljskim proslavama” ; koristoljubiva krivotvorina!? Međutim, nije samo novac u pitanju ima nešto i puno gore… Među brojnim joj, mimo zakona i propisa, dobro plaćenim savjetnicima i suradnicima “počasno mjesto” zauzima i njezin dožupan – “namjesnik”, Bogdan Boro Rkman, nepatvoreni četnik, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio ne samo ratnohuškački novinar nego i daleko više od toga: Bio je zapovjednik u trećem kordunaškom bataljunu, krvave 1991. godine!

Riječki Novi list je već nakon prvih kompromitirajućih otkrića u Rkmanovoj biografiji, krenuo s dodatnim istraživanjem njegovih aktivnosti na području Korduna i Banije. Temeljem originalnih dokumenata evidentna je činjenica da je Boro Rkman u srpnju ’91. godine, u jeku teških napada agresora na tom području, s oficirskim činom potporučnika bio zapovjednik 1. voda 2. čete, 3. kordunaškog bataljuna! Pod njegovom komandom bile su 23 osobe: snajperisti, strijelci, nišandžije na puškomitraljezima. Taj podatak o sebi aktualni sisačko-moslavački dožupan očito danas želi zatajiti iako ne odstupa od svojih pročetničkih stavova. Nakon nekoliko mjeseci ratovanja Boro Rkman se prebacuje na četnički radio ‘Glas Petrove gore’, te javnosti postaje poznat po agresivnom promoviranju velikosrpske ekspanzionističke politike i javnim veličanjem ratnog zločinca, australskog “golf – kapetana” Dragana Vasiljkovića.

Samo naivčine mogu povjerovati da aktualna županica nije imala saznanja o protuhrvatskom pedigreu Bore Rkmana pa ga je unatoč tomu izabrala za svog prvog “doglavnika”. Nije li političko favoriziranje jednog ortodoksnog četnika veleizdaja hrvatskih interesa, ali i pljuska poštenim hrvatskim braniteljima Sisačko-moslavačke županije; zar su oni svoju krv prolijevali da im registrirani četnik bude u vrhu županijske vlasti? Zašto Bajićev DORH ili Ostojićeva policija zbog veleizdaje odmah ne uhite ovu rastrošnu goropadnicu (zajedno s njenim “namjesnikom”) jer izborom Bore Rkmana za svog dožupana Marina Lovrić-Merzel rođena Sekulić nesumnjivo ruši dignitet hrvatske države? Zašto o svemu tome ko zaliveni šute njeni “ponosni kumovi” Slavko Linić i Mirando Mrsi, ali i premijer Zoran Milanović, pripadnici iste, evidentno odnarođene, filočetničke SD-Partije? Šutnja pravednog predsjednika države nije nikakvo čudo jer i on u svom uredu ima, sličnog Merzelici, velikosrbina za savjetnika!?

Koliko je aktualna oligarhija daleko od svog naroda najbolje se “vidjelo” na jučerašnjoj festi svetog Vlaha u Dubrovniku. Nitko od aktualnog “trijumvirata” nije bio nazočan Svetoj misi kako ne bi čuo britku homiliju sisačkog biskupa Vlade Košića, a isto tako su opstruirali sudjelovati i u procesiji sa svojim pukom; bježe ti jadnici i od Boga i od istine ko vrag od tamjana! Uostalom, nismo ih ni mogli vidjeti jer Radmanova javna tv-kuća nije kao dosad prenosila procesiju u čast Svetog Vlaha; imala je puno važnije emisije u svojoj zimskoj shemi…..edukativnog dr. Oza i crtiće o Gustavu, sic!

 

Autor: Damir Kalafatić/hrsvijet.net

1 comment

  1. Ivan

    To joj je omogućio HSP, kojeg se rijetko spominje kao sukrivca. A naš dragi Bujanec je tokom kampanje za lokalne izbore i za vrijeme pravaškog raskola davao podršku tom istom HSP-u. Nije mu bio problem što je cijeli mandat stranka u koaliciji sa SDP-om i SDSS-om. Isto tako je davao podršku HSP-u u Bosni, iako je stranka poslužila kao smokvin list unitarističkim opcijama koje su iz vlasti izbacile one koje su Hrvati birali na izborima.

Odgovori

Skip to content