POČELI SU PROGONI: Kardinalu (84) prijeti zatvor zbog vjere

 

Optužen i prognan zbog jedne riječi!  Počelo je. Znakovi progona Katoličke crkve već su dulje vrijeme vidljivi i sve su prisutniji, no prihvaćanjem kontroverznog izvješća Lunacek prema kojem se zahtijeva progon svih onih koji se protive homoseksualnoj propagandi i manipulaciji, od strane Europskog parlamenta, progoni kršćana postaju legalni.

Naime, prvi puta u povijesti Katoličke crkve jedan kardinal optužen je zbog navodne homofobije. 5. veljače državno odvjetništvo u Malagi (Španjolska) podiglo je optužnicu protiv nadbiskupa španjolske pokrajine Pamplone kojeg je nedavno papa Franjo unaprijedio u kardinala. Monsignore Fernando Sebastian Aquilar star 84 godine, Papin prijatelj, koji je za dva tjedna trebao stupiti na novu dužnost, nakon Papinog imenovanja dao je intervju. U njemu je na novinarsko pitanje što misli o homoseksualnosti odgovorio da se homoseksualnost može izliječiti pravilnom terapijom. LGBT aktivisti odmah su iskoristili sve svoje veze sa željom da kardinala strpaju u zatvor. Državno odvjetništvo odmah je prihvatilo njihov zahtjev i podiglo optužnicu. Kardinal Aquilar, za kojeg papa kaže da mu je bio jedan od učitelja, nikada nije bio svrstavan u tradicionalnu i konzervativnu struju u Crkvi. No ni njegove godine, ni zasluge, ništa ga ne štiti od progona.
LGBT zahtjeve prema kojima kardinala treba čak i zatvoriti, podržali su jednoglasno i vijećnici grada Malage, među kojima je i jedan religijski sociolog. Kardinal će biti procesuiran po španjolskom anti-homofobnom zakonu, a prema kojemu mu prijeti zatvorska kazna.

Što je tako strašno rekao kardinal?

Za dnevne novine u Malagi, Diario Sur, kardinal je izrekao sljedeću rečenicu: ‘Cijenim homoseksualce jer su oni najprije ljudi pa onda homoseksualci, no nažalost to je ipak jedan deficit u kojemu su oni uskraćeni za radost novoga života’ . Ta riječ deficit bila je kobna za kardinala, iako je itekako birao riječi kada je u tom intervjuu govorio o homoseksualcima.

Njemački mediji izještavaju da su anti-homofobni zakoni u Španjolskoj jako uznapredovali te da nitko ne smije, ni s vjerske, a ni s moralno biološke pozicije reći apsolutno ništa što bi moglo homoseksualnu zajednicu svrstati u drugačije. Mediji izvještavaju da je na djelu tzv. Mininng patrolle, što znači mentalna policija koja hara španjolskim društvom te ga mentalno preodgaja. Onaj tko se usprotivi procesuiran je i zatvoren.

Pravi problem je zabrana vjere

Kardinal koji ima 84 godine nije napao homoseksualce niti jednom riječju nego je govorio činjenice zapisane u Božjoj Riječi – Bibliji. On se u intervjuu držao crkvenog naučavanja starog preko dvije tisuće godina, nikoga nije vrijeđao niti optuživao, a svjetovne vlasti ga ipak optužuju za mržnju.

U cijelom ovom slučaju vidljivo je da je kardinal optužen ni manje ni više nego zbog Biblije i onoga što piše u njoj. To znači da je kardinal je u 21. stoljeću, u jednoj demokratskoj zapadnoj i kršćanskoj zemlji, optužen zbog svoje vjere i zbog vjere mu prijeti čak i zatvorski progon. I to u odmaklim staračkim godinama. Ovo je prvi takav slučaj i upozorenje je svima onima koji se usude vjerovati da je homoseksualnost drugačija.

Progoni kršćana zaista su počeli i to svom snagom, kao što je i najavljeno u Ivanovoj knjizi Otkrivenja. Možemo tek nagađati da je samo pitanje vremena kada će svjetska mentalna policija krenuti po kućama paleći Bibliju, osuđujući je kao homofobnu i nenormalnu. Samo je pitanje vremena kada će biti zatvoreni i prognani svi oni koji vjeruju u poruku Božju te u istinitost njegove Riječi. Mislili ste da neće brzo, no ovo je dokaz da smo upravo mi djeca posljednjeg vremena, vremena u kojemu je Krist, a samim time i njegovi sljedbenici, osuđen na progon od strane svijeta, a što je i više nego očiti dokaz početka kraja svijeta kakvog poznajemo.

 

Autor: Zrinka Kasapić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content