Šuker: Volio bih da se Hrvatska – Italija igra na Poljudu, ali…

Prilikom posjeta Ževrnji Šuker je upitan o domaćinstvu utakmice Hrvatska – Italija, koja će se u sklopu kvalifikacija za Euro 2016 igrati 12. lipnja 2015.

Termin je poznat, ne i stadion, ali jasno je da je jedina dvojba Zagreb ili Split, odnosno Maksimir ili Poljud. U ranijim situacijama poput ove (Engleska, Belgija, Srbija…) gotovo u pravilu su Split i Dalmacija ostali zakinuti, a taj trend bi se mogao promijeniti, najavio je Davor Šuker u Splitu:

“Osobno bih volio da se Hrvatska – Italija igra na Poljudu, ali o toj temi ne želim ništa govoriti dok se ne sastane Izvršni odbor. Vatreni će sigurno igrati dvije utakmice kvalifikacija u Splitu”, izjavio je Šuker, osvrnuvši se i na ostale aktualnosti:

“Kad sam izabran za predsjednika obećao sam gradnju jednog kampa u Zagrebu i još četiri diljem Hrvatske. Ne želim se miješati gdje će biti u Dalmaciji, ali znam da će HNS za taj projekt odobriti između 300 i 500 tisuća eura.”

‘Ljut sam na gradonačelnika Baldasara’

Prokomentirao je Šuker i verbalni sukob koji je u posljednjih nekoliko tjedana imao sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom glede kandidature Splita (Poljuda) za Euro koji će se 2020. igrati diljem Europe.

“Ljut sam na gradonačelnika Baldasara jer je rekao da će se Split prijaviti mimo HNS-a. Ne želim igrati politički ping-pong. Volio bih da na svim stadionima imamo istu infrastrukturu, ali to nije slučaj. Hoće li nam hrvatska Vlada osigurati sredstva za izgradnju stadiona za 55 tisuća gledatelja u Splitu”, zapitao se Šuker.

Župan Zlatko Ževrnja Šukeru je izložio zamisao da se u Dječjem selu u Baškom polju izgradi nogometni kamp. Ževrnja je izvjestio kako je Splitsko-dalmatinska županija vlasnik 72.000 metara četvornih površine u Dugom selu u Baškom polju tik uz more što je pogodno za izgradnju nogometnog centra. Po njegovim riječima u neposrednoj blizini je zemljište kojim upravljaju Hrvatske šume i u vlasništvu su države te bi se za nogometni kamp mogle opsigurati i dodatne površine bude li potrebno.

izvor: gol.hr

Odgovori

Skip to content