Zahvaljujući dobrim dijelom Međugorju slavni škotski glumac postao humanitarac

 

Mary’s Meals   Hollywoodska zvijezda podržava kršćansku dobrotovornu organizaciju inspiriranu Međugorjem

Jedna od trenutno najvećih Hollywoodskih zvijezda, Gerard Butler, (poznat iz filmova “300”, Pad Olimpa, Igrač, P.S. Volim te, i drugih. ) već nekoliko godina financijski i na druge načine podržava kršćansku organizaciju za pomoć siromašnima u zemljama trećeg svijeta, “Mary’s Meals”.

Škot Butler rekao je da je na to bio potaknut kada je prije nekoliko godina pogledao video o radu ove organizacije u Africi, što ga je, kako kaže, dirnulo do suza. Kazao je također da je htio obradovati svoju majku koja je uzorna katolkinja. Butler je nakon toga zajedno s jednim od utemeljitelja “Mary’s Meals”, Magnusom McFarlane-Barrowom boravio u Liberiji. U toj zemlji se ova organizacija brine za preko 100 000 djece, kojima svakodnevno priprema dnevni obrok u školi. Butler je pomagao u spremanju obroka, utovaranju vreća s rižom u kamione, boravio je u školi s djecom koja su većinom siročad, razgovarao s njima i igrao nogomet.

Kasnije je izjavio da ga je to putovanje u Afriku promijenilo i da želi potaći svoje imućne kolege u Hollywoodu da “odriješe novčanike” i da daruju ovu organizaciju.
“Svaki obrok koji mi darujemo toj djeci je čin ljubavi prema bližnjem, koji nalazi puta do srca djece” – rekao je Butler.

“Mary’s Meals” osnovali su Škot Magnus McFarlane-Barrow i britanski biznismen Tony Smith. Smith je prije više godina bio na hodočašću u Međugorju. Boravak u Međugorju ga je i potakao da osnuje ovu organizaciju. Zato su je nazvali “Mary’s Meals” (u prijevodu, Marijini obroci).

 

 

F. Kadić/croative.net

Odgovori

Skip to content