Fratar upozorava: Ne čitajte “Knjigu istine”, iza nje stoji sam đavao!

 

Ako još uvijek nemate osoban stav o Knjizi istine koja kruži naokolo i svara plodno tlo za shizmu unutar KC, pročitajte ovaj tekst fra Bazilija-Mate Bašića objavljen na njegovom FB profilu:

“Na žalost sve se više među “vjernicima” širi lažni nauk i lažna proroštva iz takozvane “Knjige istine” čija je autorica samozvana proročica Marija od Božjeg Milosrđa. O takvim je lažnim prorocima Isus više puta govorio i upozoravao nas kroz svu povijest preko Crkve kao i o opasnostima koje se kriju u takvim proročanstvima laži. Svatko tko posjeduje ovu knjigu i krijepi se na nekakvim “križarskim molitvama” može bez straha tu praksu odbaciti, jer, ponavljam, to nije djelo Krista Gospodina, već prije samoga đavla zaodjenuta u Isusa i predstavljena kao Isusa. To se može najlakše iščitati iz poruka koje govore protiv Pape, protiv Učiteljstva Crkve, protiv Tradicije Crkve, ukratko protiv Objave. Sama je knjiga predstavljana kao knjiga istine, ali vjerujte mi, mnoge su istine ali jedna Istina, a to je Sveto pismo, to je Isus Krist. U toj su knjizi laži, koja je nazvana “Knjiga istine” i tim križarskim molitvama uočljive mnoge stare hereze, koje još više potvrđuju laži u toj knjizi. Knjiga istine i križarske molitve u sebi sadrže tipičnu karakteristiku demonske prirode jer dovode čitatelja do raskoljenosti, što potvrđuje onoga koji se krije iza te knjige a sam je u sebi raskolnik – diabolos – đavao.

Poruke direktno proturječe katoličkom nauku o legitimnosti valjano izabranog pape. Poruke daju naslutiti da „antipapa“ može doći iz valjane konklave, što tvori lažan ili „heretički“ položaj. Poruke tvrde da je papa Franjo ustvari „Lažni Prorok“. Sve ovo znači odbacivanje katoličkih koncila, katekizama i kanonskog prava u pogledu legitimnosti valjano izabranog pape i ispravnog odgovora na „religiozni posluh volje i razuma koji se treba na osobit način iskazivati autentičnom učiteljstvu rimskoga prvosvećenika i kad ne govori ex cathedra « (Drugi vatikanski koncil, Lumen gentium, 25), kojeg je sadašnjem Svetom Ocu obvezan iskazivati svaki katolički vjernik.

Ovakve poruke izuzetno su opasne za svakog člana Katoličke crkve, budući da nose rizik vođenja ka formalnoj „shizmi“ ili odvajanju od Katoličke crkve, što je „uskraćivanje podložnosti vrhovnom svećeniku ili zajedništva sa članovima Crkve koji su mu podložni“ (Zakonik kanonskog prava, Kan. 751). Odabir shizme za bilo kojeg katolika tragično rezultira ekskomunikacijom i nemogućnošću primanja sakramenata (Zakonik kanonskog prava, Kan. 1364.1).

Stoga zajedno s dr. sc. Markom Miravalleom, profesororom teologije i mariologije na Franjevačkom sveučilištu u Steubenvilleu – Ohio, smatram da je tijekom našeg suvremenog iskustva izazova i promjena koje trenutno doživljavamo u Crkvi i u svijetu, realistično očekivati čak i lažnije poruke u nadolazećim vremenima – lažne poruke ispremiješane s istinitim sadržajima – a koje služe dijaboličnom cilju odvajanja vjernika od autentičnih crkvenih vlasti i doktrine, kao i od autentičnih poruka Neba za naše doba. Tome se možemo usprotiviti i popraviti stanje samo obnovljenom prisegom poslušnosti našem Svetom Ocu, papi Franji, i svim legitimnim crkvenim vlastima.

Pomolimo se zajedno i žarko za našeg voljenog Svetog Oca, papu Franju; za našu Svetu Katoličku crkvu, za trijumf Božanskog Milosrđa i Bezgrešnog Srca Marijina, kakve nalazimo u suvremenim porukama Isusa i Marije; te za mirno obraćenje i pomirenje navodnih vidioca i svih njihovih pristaša u srcu, poslušnosti i jedinstvu s Crkvom.”

Autor: D. B./dnevno.hr

1 comment

  1. Pingback: sac 脿 main burberry pas cher

Odgovori

Skip to content