RAZOTKRIVENI MESIJA: Scijentološke laži o osnivaču L. Ronu Hubbardu

BRITANSKI novinar Russell Miller 1986. godine napisao je knjigu “Bare-Faced Messiah”.

U toj neslužbenoj biografiji raskrinkao je laži osnivača scijentologije L. Rona Hubbarda, zbog čega su scijentolozi poduzeli sve da zabrane njezinu objavu u SAD-u. Nakon dugog sudskog postupka uspjeli su u svom naumu. Knjiga je izdana u ostatku svijeta, a na police američkih knjižara stiže tek sada.

Iz nje možete saznati kako je Hubbard “uljepšao” mnogo detalja iz svog života, piše The New York Post. Tvrdio je kako ima diplomu medicinskog fakulteta i da je dan od prvih nuklearnih fizičara u SAD-u. Miller je saznao kako je Hubbard pao jedini kolegij iz fizike koji je slušao na fakultetu i ispisao se sa sveučilišta George Washington nakon završene prve godine.

Legenda kaže da je Hubbard kao mladić proputovao cijelu Aziju i družio se sa svetim ljudima i misticima koji su imali veliko poštovanje prema njemu. Prema podacima koje je pronašao Miller, Hubbard je kao tinejdžer dva puta bio u Aziji dok je njegov otac služio vojsku u Guamu. Zabilješka iz njegovog dnevnika na kratkom putovanju u Pekingu kaže kako bi “Kinezi mogli zaraditi milijune kada bi Kineski Zid pretvorili u vlak smrti”.

Prema učenjima scijentologije Hubbard je bio prva američka žrtva na Pacifiku u Drugom svjetskom ratu. Preživio je ranjavanje strojnicom, bio privremeno oslijepljen i zapovijedao je patrolnim čamcima na Atlantiku i Pacifiku. Miller je došao do njegovog vojnog dosjea. Ustanovio je da je Hubbard bio poručnik u Bostonu i ubrzo je razriješen dužnosti. Jedno vrijeme nadzirao je manji brod u Oregonu, ali nikada se nije maknuo s obale.

Na kraju rata upoznao je znanstvenika i ekscentrika Jacka Parsonsa, velikog ljubitelja okultizma, kojem je ubrzo ukrao djevojku. Uselio se u njegov dom i prisustvovao bizarnim seksualnim ritualima nastalim prema učenjima slavnog britanskog okultista Aleistera Crowleyja. Hubbard i Parsons namjeravali su stvoriti dijete moćnije od svih na ovom svijetu, čije je rođenje “predvidio” Crowley.

Miller je u intervjuu za New York Post potvrdio da su ga scijentolozi svakodnevno pratili dok je radio istraživanje za knjigu. Otkrio je da su mu, u suludom pokušaju da ga diskreditiraju, željeli “prišiti” ubojstvo. 1986. američki glazbenik Dean Reed u Berlinu je počinio samoubojstvo. Miller ga je prije toga intervjuirao. Scijentolozi su pokušavali dokazati da je Miller zapravo radio za Britansku obavještajnu službu i ubio Reeda.

“Tipična paranoja scijentološke crkve. Pokušali su to sve spojiti. To je besmislica, ali njima je to imalo smisla”, rekao je Miller.

Izvor: index.hr

 

Odgovori

Skip to content