Rusi srušili američku bespilotnu letjelicu iznad Krima !

 

Američka vojna bespilotna letjelica primijećena je kako leti na velikoj visini iznad Krima i elektronski srušena, javila je ruska javna kompanija za naoružanje Rostehnologija (Rostec).

“Bespilotna letjelica nalazila se na visini od oko 4.000 metara i bila je nevidljiva sa zemlje. Bilo je moguće prekinuti njenu vezu s američkim operatorima putem radio-elektronskog sustava”, navela je kompanija Rostec u priopćenju.

Letjelica je pala gotovo neoštećena u ruke krimskih snaga samoobrane, navela je ruska kompanija. Rostek je naveo da su oni konstruirali elektronski sistem koji je uporabljen za rušenje letjelice.

Dron MQ-5B izgleda da je prema svom identifikacijskom broju dio 66. američke vojne brigade za izviđanje čija je baza u Bavarskoj, dalje je navela ruska kompanija koja je objavila i sliku letjelice na svojoj internetskoj stranici.

Kako navodi agencija France-Presse to priopćenje je kasnije uklonjeno sa stranice.

Slika prikazuje bespilotnu letjelicu u letu, naoružanu s dvije male rakete, ali ne i njene ostatke na tlu poslije navodnog rušenja, piše France-Presse.

U priopćenju se navodi da se radi o bespilotnoj letjelici za izviđanje i za napade.

Na Krimu, u Sevastopolju, se nalazi ruska crnomorska flota koja bi mogla imati opremu za detekciju ili presretanje letjelica.

Tisuće naoružanih ljudi, za koje se vjeruje da su ruski vojnici, raspoređeni su krajem veljače na Krimu, gdje će u nedjelju biti održan referendum o pripajanju Rusiji, poslije dolaska prozapadne koalicije na vlast u Kijevu.

glasbrotnja.net / federalna.ba

Odgovori

Skip to content