NAJBOGATIJA POLITIČARKA: Pogledajte fascinantan popis imovine Merzelovih!

Ovo je popis imovine Merzelovih! Kako su županičina majka, suprug i nećak stekli nekretnine vrijedne 2 milijuna eura?

Lavina afera zakotrljala se oko sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel nakon što je u javnost dospjela zbog kupnje preskupog automobila. Preko noći postala je lice s naslovnice, a odgovore na niz pitanja koje duguje hrvatskoj javnosti i svojim sugrađanima smišljat će iza rešetaka. Dok bude razmišljala o brojnim optužbama koje se stavljaju na njena krhka pleća, Merzelova će morati smisliti i razuman odgovor na pitanje o porijeklu svoje imovine. Naime, intrigantan je popis ne samo županičine imovine, već i imovine niza članova njene obitelji. No, krenimo redom. U imovinsku karticu županice upisan je stan u središtu Zagreba, u neposrednoj blizini hotela Sheraton, a vrijednost stana procjenjuje se na 170.000 eura. Nadalje, Merzelova je vlasnica kuće s okućnicom u Stremenu pokraj Sunje, a kuća vrijedi oko sto tisuća eura. U svoja tri mandata, unatoč rastrošnom stilu života, uspjela je uštedjeti 30.000 eura, a od prodaje potkrovnog stana u Sisku od 80 četvornih metara, profitirala je za 450.000 kuna. Također, vlasnica je kuće u Sisku vrijedne 200.000 eura, a posjeduje i Citroen C4 iz 2004. godine. Vrijednost Merzeličine imovine iznosi tako 560.000 eura.

Imovina koja glasi na Mladena Merzela, muža županice koji u poreznoj upravi nema evidentiran prihod, ali posjeduje mnoštvo nekretnina, također je zavidna. Naime, Mladen Merzel vlasnik je trosobnog stana s garažom u Ulici Borisa Brnada. Također, posjeduje četverosobni stan od 154 četvorna metra u Ulici A. Starčevića, a na popisu njegove imovine je i luksuzno uređena vikendica u Petrinji od 80 četvornih metara. Uz to, posjeduje tri dvorišne zgrade od 39, 46 i 22 četvorna metra te gotovo 300 kvadrata dvorišta. Za razliku od svoje supruge, kada je riječ o automobilima Merzel je nešto skromniji pa se služi Daciom Logan iz 2009. godine, a njegova ušteđevina iznosi 20.000 eura. Kada se zbroji ukupna vrijednost imovine Mladena Merzela, ona iznosi oko 350.000 eura.

Tko kaže da umirovljenici u Hrvatskoj loše žive? Imovina županičine majke, inače umirovljenice svjedoči da to baš i nije tako. Ona posjeduje kuću u Odri od 130 kvadrata s dvorištem i tisućama kvadrata livada i oranica. Stan u Sisku na Trgu hrv. Branitelja od 75 četovrnih metara ova umirovljenica kupila je za gotovinu 2011. godine, a na popisu njene imovine je i kuća u Sisku vrijedna 200.000 eura. Sve u svemu, županičina majka posjeduje imovinu vrijednu 300.000 eura. Ne zaostaje po imovini niti županičin nećak Dalibor Rožanković, inače vozač hitne pomoći. On posjeduje četverosobni stan od 85 četvornih metara u elitnom djelu Zadra – Diklu, kupljen 2012. godine za gotovinu. Vrijednost stana procjenjuje se na 2 000 000 kuna.

Inače, o županičinoj imovini progovarali su ranije županijski HDZ-ovci Ivo Žinić i Željko Krapljan pitajući se kako je dotična gospođa u samo nekoliko godina stekla ogromno bogatstvo u nekretninama. Uvidom u katastar te imovinsku karticu županice, neosporno je da ona i njena uža obitelj posjeduju nekretnine vrijedne oko 15 milijuna kuna, iznos koji u svom radnom vijeku nisu mogli zaraditi. Kako je županičina majka, umirovljenica skromnih primanja, postala vlasnica triju izuzetno vrijednih nekretnina? Kako je njen nećak, vozač hitne pomoći u Sisku, postao vlasnikom stana u Zadru te jesu li nekretnine doista vlasništvo osoba čije ime stoji u vlasničkom listu, ili je to županičina imovina koju skriva od javnosti, pitali su se HDZ-ovci. Pojašnjavali su u to vrijeme kako je veliki broj nekretnina kupljen upravo u vrijeme najvećih i najsumnjivijih poslova prve dame Siska za koje se zainteresirao DORH. Radi se o prodaji Cesta Sisak za 20 milijuna kuna premda se vrijednost tvrtke procjenjuje na 140 milijuna te kupovini zgrade Dunavskog Lloyda, ali i kupovine auto salona Lav auto Popec u Sisku za potrebe sisačke Hitne za 9,8 milijuna kuna, iako salon nije opremljen za takve potrebe niti ima potrebne komunalne priključke.

Imovina koju posjeduje Marina Lovrić Merzel, kao i imovina supruga navedena u imovinskoj kartici županice, čini je jednom od najbogatijih hrvatskih političarki iako je vladala jednom od najsiromašnijih županija u zemlji. Na kraju možemo samo zaključiti da sve ove nekretnine zajedno vrijede preko 2 000 000 eura što svi zajedno nisu mogli zaraditi! Otkuda taj silni novac, županica će po svemu sudeći morati pojasniti nadležnim institucijama.

Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content