UDBA SMRTONOSNIM ZAGRLJAJEM UBIJA I SLOVENIJU I HRVATSKU

OSVRT NA TRIBINU HUB-a

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt u petak, 28. ožujka 2014., u pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja u Splitu, održana je tribina pod nazivom „Terorističko djelovanje UDBA-e u zapadnim zemljama“.

Dvorana je bila premala za sve one koji su željeli poslušati parlamentarce demokratske stranke Janeza Janše, borce za ljudska prava te istaknute istraživače novije povijesti ovih prostora. Od  važnijih naglasaka trebalo bi istaknuti da su predavači otvoreno prozvali slovensko društvo da je indoktrinirano socijalističko-komunističkom ideologijom. Ta ideologija, koja svoje temelje udara u Rusiji 1917. godine, još je živa u Sloveniji tako da i danas u vrhu slovenske društvene nomenklature sjede bivši članovi UDBA-e.

Od samog svog početka UDBA je bila instrument Titovog režima, a pomoću brojnih doušnika djelovala je kao civilna kontraobavještajna služba. Služila je kao sredstvo zastrašivanja, terora i odmazde svih civila neistomišljenika i kritičara režima. Glavna joj je zadaća bila praćenje i prisluškivanje osoba koje su predstavljale prijetnju za tadašnji režim, bilo u tuzemstvu ili inozemstvu. Često je pribjegavala ubojstvima, uglavnom emigracije, a posebno one za koju su smatrali da ima potencijala biti prijetnja državnoj sigurnosti.

Na takav su način skončali i hrvatski emigranti Nikica Martinović u Klagenfurtu te student Stjepan Crnogorac u Salzburgu, o kojima je podrobnije bilo riječi na ovoj tribini.

Cijenjeni predavači su spomenuli i način funkcioniranja ondašnjeg društva.

Lojalnost i aktivizam su nagrađivani:

– radnim zaposlenjem u društvenim firmama 
– izdavanjem koncesija za ugostiteljske djelatnosti na atraktivnim lokacijama 
– izradom srednjoškolskih i sveučilišnih diploma o završenoj naobrazbi
– izdavanjem putnih i osobnih isprava s promijenjenim identitetom

Ako potegnemo paralelu sa slovenskim načinom funkcioniranja UDBA-e, vjerojatno dolazimo do rješenja izvora aktualnih falsificiranja diploma u Hrvatskoj. U eklatantnom primjeru s neoborivim dokazima, slovenski povjesničari potvrđuju korijene sveučilišnog kadroviranja komitetskih dužnosnika, koji je vjerojatno po istom principu falsificiranja naobrazbe proveden i u Hrvatskoj!
Takvim načinom funkcioniranja akademskog društva stručnost nije bila ni potrebna jer su djecu ideološki oblikovali, a znanje je bilo na sporednom mjestu.

Članska iskaznica partije, aktivizam roditelja ili rodbine u UDBI bio je odlučujući faktor za izvrsne ocjene u indeks-u, a kasnije i zaposlenje na visokoobrazovnoj ustanovi.

Gosti tribine osvrću se i na stanje percepcije građana u Sloveniji. Napominju da pod istim medijskim naturaliziranjem gledateljstva, u javnosti eskalira žal za vremenima političkih progona, siromaštva i beznađa kad su svi bili jednako siromašni ali su bili jednaki!
Primjerice, radnici u Sloveniji imali su 4 do 5 puta manju plaću od radnika u Austriji.

Gosti su nadodali da ista grupacija ljudi koja je u socijalizmu terorizirala ljude i danas kroji društveno mnijenje instruiranim medijima. Instalirani su u svim važnim društvenim institucijama, ostavljajući ih u naslijeđe svojim potomcima!

Nevjerojatna je podudarnost simptoma društvenih problema u Hrvatskoj i Sloveniji. Ovom tribinom otklonjena je svaka sumnja odakle potječe kriza društva, gospodarstva i morala.

Izvorište krize je u materijalistički nadahnutom kadru bivših članova partije, UDBA-e i njihovih potomaka, koji su i dalje žila kucavica svake važnije državne institucije, dok Hrvatska čezne za nacionalnim Nurnbergom.

Slovenija je barem prividno raskrstila s ostavštinom totalitarnog sustava, unoseći ustavnu odredbu kojom ostavlja komunističku prošlost iza sebe, dok Hrvatska i dalje nosi stigmu 10. najvećeg ubojice prošlog stoljeća, s preko 1.3 milijuna ubijenih žrtava.

Tužno je da najveći, a po nekima i najljepši zagrebački Trg te nekolicina ulica po gradovima diljem Hrvatske i dalje nose ime zločinca Josipa Broza TITA!

Miljenko Marinić

2 comments

  1. Pingback: nouveau maillot equipe de france 2014

  2. Pingback: ceinture femme hermes

Odgovori

Skip to content