Amerika pomaže progone kršćana

Organizacija za ljudska prava Open Doors objavila je svoju World Watch listu za 2014. u kojoj ističe i rangira 50 nacija koje najviše progone kršćane. Velika većina zemalja na ovom popisu, devet od deset najgorih prijestupnika- su muslimanske zemlje, a obuhvaćaju narode među američkim saveznicima (Saudijska Arabija, Kuvajt) i njihovim neprijateljima (Iran); ima i ekonomski bogatih zemljama (Katar) i siromašnih nacija (Somalija i Jemen); iz redova “Islamskih republika” (Afganistan), “demokracija” (Irak), te “umjerenih” nacija (Malezija i Indonezija).

U izvješću se također navodi kako je svaka muslimanska zemlja, kojoj su SAD pomogle da se “oslobodi”, uključujući i one tijekom “arapskog proljeća”, postala znatno lošije mjesto za kršćane i druge manjine. Tako je prije umjerena Sirija sada rangirana kao treća najgora zemlja na svijetu za kršćane, Irak je četvrti, Afganistan peti, a Libija trinaesta. Sve četiri zemlje dobile su najgoru oznaku na ljestvici: “Ekstremni progoni“.

Od toga su tri zemlje, Irak, Afganistan i Libija – “oslobođene” djelomično zahvaljujući američkim snagama, dok u četvrtoj, Siriji, SAD još uvijek aktivno sponzorira “borce za slobodu” protiv režima. Mnogi od tih “boraca za slobodu” su odgovorni za veliki broj zločina, uključujući masakre, odsijecanje glave i razapinjanje kršćana i drugih manjina.

Unatoč ovim ‘dobronamjernim’ uplitanjima u islamske zemlje, ljudska i manjinska prava strmoglavo padaju, a iako se u Siriji položaj kršćanskih manjine još više pogoršao, državni tajnik John Kerry izjavio je u siječnju da, ako se samo Bashar Assad makne, “vjerujem da u miru možemo zaštititi sve manjine, svi oni mogu biti zaštićeni, mogli bi imati pluralistički Siriju, u kojoj su zaštićena manjinska prava svih ljudi.“

Isto je predviđeno za Irak prije više od desetljeća, a danas, više od polovice kršćana je ili mrtvo ili u izbjeglištvu nakon godina stalnih napada na njihove crkve i na njih osobno i to nakon što je Sadam Husein svrgnut s vlasti.

(izvor: Gatestone Institute/quovadiscroatia.com)

glasbrotnja.net

 

Odgovori

Skip to content