Uvjerljiva pobjeda HDZ-a na kotarskim izborima u Splitu

HDZ je ukupno osvojio 98 vijećničkih mjesta, SDP 45, a treća je nezavisna lista Marijane Puljak koja je u 12 kotareva osvojila 17 mandata
Nadmoćnu pobjedu na kotarskim izborima u Gradu Splitu dobio je HDZ s partnerima, dok je SDP izgubio i one gradske kotareve koji se smatraju njihovim “utvrdama” poput Splita 3 i Meja gdje glasuju gradonačelnik Ivo Baldasar i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

HDZ je ukupno osvojio 98 vijećničkih mjesta, SDP 45, a treća je nezavisna lista Marijane Puljak koja je u 12 kotareva osvojila 17 mandata.

– Apsolutni smo pobjednik izbora za vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora. Osvojili smo apsolutnu većinu u 10 kotareva, a pobijedili smo u 16! Pobjeda je tim veća što smo osvojili vlast u nekim gradskim kotarevima gdje je nikada nismo imali. U usporedbi s kotarskim izborima prije četiri godine kada je HDZ također bio najbolji, sada smo jači za 32 mandata – ne krije zadovoljstvo Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a. SDP je dobio apsolutnu većinu samo u jednom gradskom kotaru, u Spinutu.

U nedjelju, nakon glasovanja Ivo Baldasar, SDP-ov gradonačelnik, koji je pobijedio prije nešto više od godinu dana, novinarima je izjavio kako njegova stranka nikada nije bila jača. Nakon što su izbrojani glasovi, još ništa nije rekao. Škorić mu je poručio kako je ovakav rezultat ne smo zbog stanja u SDP-u i državi već i zbog godine dana njegove vladavine koja će ostati zapamćena po zapošljavanjima po stranačkom ključu.

Izvor: vecernji.hr

1 comment

Odgovori

Skip to content